Πόνος άπονος....

Κορωνοϊός: Περισσότερες από 2.500 συλλήψεις για τη μη τήρηση των μέτρων

Κορωνοϊός: Περισσότερες από 2.500 συλλήψεις για τη μη τήρηση των μέτρων

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε τον Σεπτέμβριο σε περισσότερες από 2.500 συλλήψεις στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σε 11.000 προσαγωγές και περισσότερες από 2.500 συλλήψεις προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, τον Σεπτέμβριο 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του απολογισμού της δραστηριότητάς της.

7.000 έλεγχοι τήρησης μέτρων για τον κορωνοϊό την ημέρα

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερους από 215.000 ελέγχους, δηλαδή σχεδόν 7.000 καθημερινά. Επίσης, ελέγχθηκαν σχεδόν 128.000 οχήματα, περισσότερα από 4.200 την ημέρα και περίπου 15.000 καταστήματα στο σύνολο του μήνα.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από το έργο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας, με περισσότερους από 3.000 ελέγχους την ημέρα, φαίνεται ότι η συμμόρφωση των πολιτών είναι σχεδόν καθολική, αφού οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κινούνται στο 0,5%.

26.000 έλεγχοι στο αεροδρόμιο

Επίσης, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συγκεντρώνονται και ελέγχονται περισσότερα από 26.000 έντυπα εισόδων-εξόδων και κορωνοϊού την ημέρα. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, εξαιρετικά χαμηλό, παρά τους πολλούς ελέγχους και καταγγελίες, εμφανίζεται το ποσοστό παραβάσεων για διατάραξη κοινής ησυχίας αφού κινείται στο 3%.

Οπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΓΑΔΑ, η δημοσίευση των στοιχείων της δραστηριότητάς της «είναι μια πρωτοβουλία λογοδοσίας, διαφάνειας και προσπάθειας επικοινωνίας με τους πολίτες.

Η Αστυνομία λογοδοτεί για το έργο της, την ασφαλή κίνηση και ζωή στην πόλη. Δημοσιεύει για να κρίνεται και να βελτιώνεται. Θέλει να επικοινωνεί καλύτερα γιατί χωρίς τους πολίτες το έργο της δυσχεραίνεται. Σε αυτή την προσπάθεια η ΓΑΔΑ βάζει χρώμα στην Αστυνομία. Προσπαθεί να μάθει να μιλά μια γλώσσα κοινοτική και κοινή. Σύγχρονη και κατανοητή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.