ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεξικό: Βρέθηκαν οκτώ αποκεφαλισμένα πτώματα σε επαρχιακό δρόμο

Μεξικό: Βρέθηκαν οκτώ αποκεφαλισμένα πτώματα σε επαρχιακό δρόμο

Οκτώ αποκεφαλισμένα πτώματα που έφεραν τραύματα από σφαίρες βρέθηκαν σε έναν επαρχιακό δρόμο στη Πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικό, όπου δρουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της τοπικής εισαγγελίας.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστές ειδοποιήθηκαν μέσω ενός τηλεφωνήματος «για τον εντοπισμό άψυχων σωμάτων οκτώ ανδρών, οι οποίοι έφεραν τραύματα προφανώς προερχόμενα από βλήματα όπλων, καθώς και ακρωτηριασμούς», ανέφερε. Τα πτώματα εγκαταλείφθηκαν σε μια ορεινή και αραιοκατοικημένη περιοχή του δήμου Ακουιλίγια, όπου είχαν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες επιθέσεις από το πανίσχυρο καρτέλ ναρκωτικών «Νέα Γενιά Τζαλίσκο» (CJNG).

Μια πηγή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα. Στην πολιτεία Μιτσοακάν επιχειρούν τοπικές συμμορίες καρτέλ που διαλύθηκαν πριν από λίγα χρόνια και ομάδες του CJNG, που εδρεύουν στη γειτονική Πολιτεία Τζαλίσκο.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ ναρκωτικών. Ειδικοί εκτιμούν πως η κινητοποίηση του στρατού είχε ως αποτέλεσμα τα καρτέλ να κατακερματιστούν σε μικρότερες και πιο βίαιες ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.