Πρόστιμα ύψους 399.200 ευρώ επιβλήθηκαν σε 89.780 ελέγχους των Αρχών για τη τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, την Παρασκευή.

Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και μη κατοχή βεβαίωσης κυκλοφορίας, διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις σε οικίες, παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και μη τήρηση αναστολής λειτουργίας καταστήματος ήταν τα αίτια για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 16 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, μη τήρηση του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, καθώς και για διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός ιδιώτη και στην επιβολή προστίμου ύψους 5.000€ για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Αττικής. Επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνολικά 1.200€ (4×300€) σε τέσσερις (4) πελάτες για παραμονή στο κατάστημα, στην Περιφέρεια Αττικής. Επέβαλε πρόστιμα συνολικά 3.900€ σε τρία παντοπωλεία για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού πελατών, στην Περιφέρεια Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ, οι ελεγκτικές αρχές προχώρησαν προχώρησαν στη σύλληψη 10 ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.200€ σε 7 ιδιώτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε όχημα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.