ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Προκαλούν θλίψη τα αποτελέσματα της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης σε αριθμούς

Προκαλούν θλίψη τα αποτελέσματα της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης σε αριθμούς

Μία εκ των χειρότερων πολεμικών συρράξεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες, από το 2014.

Από τις 02:00 (ώρα Ελλάδας), τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/05), τέθηκε σε ισχύ η ανακωχή ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, βάζοντας ένα τέλος στις αιματηρές εχθροπραξίες που ξεκίνησαν στις 10 Μαΐου.

Το βράδυ της Πέμπτης (20/05), το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, υιοθέτησε ομόφωνα την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διμερή άνευ όρων εκεχειρία, ενώ αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε την κοινή κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Πρόκειται για τις πιο σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, από το 2014, όταν επίγειες δυνάμεις του IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), εισήλθαν στη Γάζα.

Το χρονικό της πολεμικής σύρραξης

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, όταν δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόφαση για εκδίωξη αραβικών οικογενειών από το Σεΐκχ Τζεράχ, συνοικία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κοντά στο Όρος του Ναού και στο τέμενος του Αλ Άκσα.

Στις 8 Μαΐου, Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κατά της απόφασης και ήρθαν αντιμέτωποι με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με πετροπόλεμο από τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές και δακρυγόνα από την πλευρά των Ισραηλινών.

Οι συγκρούσεις άρχισαν να παίρνουν έκταση και το βράδυ της 11ης Μαΐου, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς εξαπέλυσε επιθέσεις προς το Ισραήλ εκτοξεύοντας πάνω από 600 ρουκέτες. Το Ισραήλ απάντησε με σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά κατοικημένων περιοχών της Γάζας, από όπου θεωρούσε ότι εκτοξεύονταν οι ρουκέτες.

Από την πλευρά του Ισραήλ εκτοξεύτηκαν 190 ρουκέτες, οι οποίες βρήκαν τον στόχο τους σε ποσοστό 100% ενώ από την Λωρίδα της Γάζας «έφυγαν» 3.780 ρουκέτες με ποσοστό «επιτυχίας» στα πλήγματά τους μόλις 10%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.