ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Δένδιας: «Πρόθεση της Ελλάδας να αναβαθμίσει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς με τις χώρες της Αφρικής»

Ν.Δένδιας: «Πρόθεση της Ελλάδας να αναβαθμίσει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς με τις χώρες της Αφρικής»

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος ως κεντρικός ομιλητής, σε διαδικτυακή ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής και η Ομάδα Αφρικανών πρέσβεων στην Αθήνα.

Η διαδικτυακή ημερίδα είχε αντικείμενο τη θεματική τής Αφρικανικής Ένωσης για το 2021 «Τέχνες, Πολιτισμός και Κληρονομιά» και σε αυτήν συμμετείχε, επίσης, μεταξύ άλλων, η επίτροπος της Αφρικανικής Ένωσης για θέματα Υγείας, Ανθρωπιστικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, Amira Elfadil Mohammed Elfadil.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε το ρόλο της Αφρικανικής Ένωσης για την ανάπτυξη, αλλά και για την αρχιτεκτονική ασφαλείας της αφρικανικής ηπείρου, σημειώνοντας ειδικότερα τη δημιουργία Περιοχής Ελεύθερου Εμπορίου (African Continental Free Trade Area) που έχει την προοπτική να προωθήσει μία κοινή αγορά 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήρε τους παραδοσιακούς δεσμούς της Ελλάδας με τις χώρες της Αφρικής και τις διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους και πρόβαλε την πρόθεση της χώρας μας να αναβαθμίσει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές πλαίσιο. Ανέδειξε σχετικά και το άνοιγμα νέας πρεσβείας της χώρας μας στη Σενεγάλη.

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον γεφυροποιό της ρόλο μεταξύ των δύο ηπείρων, στον οποίο συμβάλει και η παρουσία Ελλήνων ομογενών στις χώρες της Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.