ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

110ΠΜ: Αμερικανικά F-15E Strike Eagle προσγειωθήκαν στη Λάρισα

110ΠΜ: Αμερικανικά F-15E Strike Eagle προσγειωθήκαν στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και κατόπιν ενεργειών και συνεργασίας της EUCOM και του ΓΕΕΘΑ, χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021, ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 της USAFE και προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, υπό την επωνυμία «Castle Forge».

Κατά την διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί «να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, σε αποστολές:

Σύνθετων Αμυντικών και Επιθετικών Αεροπορικών Τακτικών

Αεροπορικής υποστήριξής με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC)

Εναέριας Μάχης

Προστασίας – Προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα

Προσβολής – Υποστήριξης Ναυτικών Δυνάμεων», όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

«Η μεταστάθμευση όπως και οι σχεδιαζόμενες συνεκπαιδεύσεις, διεξάγονται στο πλαίσιο της σταθερά αναβαθμιζόμενης πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.