ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η δημοσκοπική κατάρρευση έφερε φιέστα με τα Rafale: Έτσι θέλει η ΝΔ να «κλέψει» το 13% ενόψει εκλογών

Εν μέσω πολλών αντιδράσεων έφτασαν τα Rafale στην Αθήνα

Η δημοσκοπική κατάρρευση έφερε φιέστα με τα Rafale: Έτσι θέλει η ΝΔ να «κλέψει» το 13% ενόψει εκλογών

Να αμαυρώσει μια σπουδαία ημέρα για την Ελλάδα κατάφερε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν κάνει καμία κίνηση χωρίς να σκέφτεται τις εκλογές, ακόμα και όταν πρόκειται για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Έτσι σήμερα το μεσημέρι έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτη έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale, με την κυβέρνηση να στήνει ένα σόου για την παραλαβή τους.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταφέρει να προκαλέσει την κοινή γνώμη, καθώς σε μια ανάρτηση του κόμματός του, το σήμα της ΝΔ δεν έλειψε από σχετικό βίντεο για τα μαχητικά, λες και δεν αγοράστηκαν με τους φόρους και τους κόπους όλων των Ελλήνων

To κυβερνητικό σόου όμως έχει λόγο που στήθηκε και μάλιστα το pronews.gr σας τον είχε αποκαλύψει προ λίγων ημερών. Αυτός δεν είναι άλλος από την προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει πίσω ψήφους που όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουν σε δεξιά κόμματα.

Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται κοντά στο 13% και προς το παρόν παραμένει «ορφανό», καθώς καμία δεξιά παράταξη δεν έχει δείξει πως έχει την ικανότητα να πάρει αυτούς τους ψηφοφόρους.

Αυτό το έχουν παρατηρήσει τα στελέχη του Μαξίμου, τα οποία έδωσαν σήμα για να προβληθεί ιδιαιτέρως το θέμα με τα Rafale.

«Σύμφωνα με πληροφορίες το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έχει δώσει εντολή για προσπάθειες που θα φέρουν πίσω κάποιους ψηφοφόρους. Τα εξοπλιστικά και τα ελληνοτουρκικά αναμένεται απασχολήσουν αρκετά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ», γράφαμε χαρακτηριστικά και επιβεβαιωθήκαμε.

Bίντεο: Η παραλαβή των Rafale

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξια των προσδοκιών σου», είπε ένας εκ των χειριστών των νέων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά το καλωσόρισμά τους στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, με το χαρακτηριστικό «καλωσορίσατε στο σπίτι σας».

«Ξεχωριστή στιγμή»

Ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας χαρακτήρισε τη σημερινή άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος μιλώντας στο Politico.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας».

«Τα Rafale από μέσα προάσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας, μέσο κομματικής προπαγάνδας»

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για το θέμα:

«Με την «μετατροπή» της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ σε κομματικό σποτ, η Ν.Δ. διέπραξε τρεις ύβρεις:

  • Πρώτον: Τα μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της Ν.Δ.
  • Δεύτερον: Εάν η Ν.Δ. εξοφλούσε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστά, η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακίσει περεταίρω τις ένοπλες δυνάμεις. Η Ν.Δ. δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Θα έπρεπε να απολογείται.
  • Τρίτον: Η Ν.Δ. αποκρύπτει ότι η πρόταση απόκτησης των γαλλικών μαχητικών έγινε από την Ελληνική Λύση και τον πρόεδρο της Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος πίεζε την άτολμη κυβέρνηση επί μακρόν για την συγκεκριμένη αγορά.

Η Ελληνική Λύση, σε αντίθεση με τη ΝΔ, πολιτεύεται με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».

ΚΚΕ: Στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί το υπέρογκο κόστος των Rafale

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα “βάθρα” της πολιτικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο “τιμόνι” της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.