ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η πτήση 13 ωρών των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 (βίντεο)

Η πτήση 13 ωρών των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 (βίντεο)

Τα ρωσικά εκσυγχρονισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tupolev Tu-160 πραγματοποίησαν πτήση 13 ωρών πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό ενώ πραγματοποίησαν εναέριο ανεφοδιασμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Παρασκευή το ρωσικό Yπουργείο Άμυνας.

«Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πραγματοποίησαν μια προγραμματισμένη πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα του Αρκτικού Ωκεανού, του Μπάρεντς και της Λευκής Θάλασσας που διήρκεσε περίπου 13 ώρες», αναφέρει η δήλωση.

«Τα αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης εκτελούν όλες τις πτήσεις τους με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων του εναέριου χώρου», τόνισε ακόμα το υπουργείο.

Το υπερηχητικό βομβαρδιστικό Tu-160 «White Swan» μπορεί να φέρει τόσο συμβατικά όσο και πυρηνικά βλήματα cruise. Οι πύραυλοι τοποθετούνται σε δύο εσωτερικούς περιστροφικούς εκτοξευτές με έξι βλήματα ο καθένας. Οι προηγμένοι πύραυλοι cruise τύπου Kh-101, που μπορεί να μεταφέρει το βομβαρδιστικό, έχουν βεληνεκές περίπου 5.500 χιλιομέτρων.

Την Τετάρτη 12 ιανουαρίου 2022, η κατασκευάστρια εταιρεία του βομβαρδιστικού, ανακοίνωσε πως το αναβαθμισμένο Tu-160M πραγματοποίησε την «παρθενική» του πτήση ,διάρκειας 30 λεπτών και σε ό,τι αφορά το αεροσκάφος, αυτό διαθέτει νέα συστήματα, εκσυγχρονισμένοι κινητήρες, εκσυγχρονισμένα συστήματα ελέγχου, πλοήγησης και ελέγχου οπλικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.