ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνεργασία Νορβηγίας και Σουηδίας για ανάπτυξη νέας έκδοσης του Gripen

Συνεργασία Νορβηγίας και Σουηδίας για ανάπτυξη νέας έκδοσης του Gripen

Η σουηδική SAAB ανακοίνωσε ότι η Gripen International υπέγραψε συμφωνία ύψους 150 εκατ. κορονών Νορβηγίας με τη νορβηγική κυβέρνηση (25 κατά προσέγγιση εκατ. δολάρια), με σκοπό την ανάπτυξη νέων εκδόσεων του μαχητικού αεροσκάφους Gripen.

Αυτό θα γίνει με την από εδώ και πέρα συνεργασία της σουηδικής εταιρείας με νορβηγικές εταιρίες. Με άλλα λόγια οι δύο πλευρές θα σχεδιάσουν από κοινού μελλοντικές τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις εξοπλισμού του σουηδικού μαχητικού, έτσι ώστε αυτές να είναι έτοιμες για εφαρμογή σε περίπτωση που το αεροσκάφος επιλεγεί από τη Νορβηγία για την αντικατάσταση των F-16A/B MLU. Οι νέες δε εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες και σε εξαγωγικούς πελάτες, προκειμένου η νορβηγική αμυντική βιομηχανία να επωφεληθεί από την αύξηση του αριθμού των παραγγελιών του αεροσκάφους στο μέλλον. Κατά τη SAAB, η εξέλιξη αυτή οπωσδήποτε φέρνει ακόμη πιο κοντά τη Νορβηγία στην επιλογή του μαχητικού Gripen. Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι διετής και φυσικά μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στο μέλλον. Σε περίπτωση δε που η Νορβηγία επιλέξει το σουηδικό μαχητικό, η ένταξή του σε υπηρεσία στη νορβηγική αεροπορία, μπορεί ως διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στο 2015. Σημειώνεται ότι η Νορβηγία συμμετέχει και στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του F-35 Lightning II, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την κοινοπραξία του Eurofighter, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κατασκευαστικό έργο για την αμυντική της βιομηχανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.