ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνεχίζεται η αναβάθμιση των Τ700 για τα ελικόπτερα του Στρατού των ΗΠΑ

Συνεχίζεται η αναβάθμιση των Τ700 για τα ελικόπτερα του Στρατού των ΗΠΑ

Η GE Aviation υπέγραψε άλλο ένα συμβόλαιο με τον Αμερικανικό Στρατό για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης καθώς και των συλλογών για την αναβάθμιση των κινητήρων Τ700 των μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 και των επιθετικών ΑΗ-64, στο επίπεδο Τ700-701D.

Η υπογραφή του ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση τύπου της 20ης Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα αναβάθμισης του συνόλου των κινητήρων του τύπου, υλοποιείται στο κέντρο συντήρησης και αναβαθμίσεων του Αμερικανικού Στρατού, στο Corpus Christi. Ξεκίνησε πριν από επτά ολόκληρα χρόνια, το 2000, με την υπογραφής ενός πενταετούς διάρκειας συμβολαίου ύψους 668 εκατομμυρίων δολαρίων, στην ίδια εταιρεία. Μέχρι τότε τη συντήρηση και αναβάθμιση κινητήρων του τύπου είχε αυτόνομα ο Αμερικανικός Στρατός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με την εμπλοκή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο χρόνος που κάθε κινητήρας παρέμενε εκτός ενέργειας για τη διεξαγωγή των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης περιορίστηκε κατά 80%, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε από 500 κινητήρες ανά έτος, στους 1.600. Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε επίσημα μέσα στο 2004 την πρόθεσή του αναβαθμίσει όλους τους κινητήρες Τ700 στο επίπεδο -701D και τότε είχε υπολογιστεί ότι σε βάθος χρόνου το ύψος του προγράμματος αυτού θα ανερχόταν σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου. Ο -701D προσφέρεται επίσης με την μορφή αναβάθμισης παλαιότερων εκδόσεων του Τ700 σε όλους τους χρήστες ελικοπτέρων Apache και Black Hawk. Σημειώνεται ότι ο -701D που μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ 2000 ίππων, διαθέτει βελτιωμένο «θερμό» τμήμα (στρόβιλος) με διπλάσιο όριο ζωής και είναι κατά 5% ισχυρότερος από τον προγενέστερο -701C, παρουσιάζοντας παράλληλα χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.