Το εφιαλτικό για κάθε αεράμυνα σενάριο της DARPA: Πλήθη από χιλιάδες drones θα εισβάλλουν στον εχθρικό εναέριο χώρο

Το εφιαλτικό για κάθε αεράμυνα σενάριο της DARPA: Πλήθη από χιλιάδες drones θα εισβάλλουν στον εχθρικό εναέριο χώρο

Η αμερικανική υπηρεσία έρευνας και ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας DARPA εργάζεται σε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να ανατρέψει την εναέρια υπεροχή όπως την ξέρουμε για πάντα.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Gremlins” και αφορά σε πρώτη φάση την δημιουργία ενός στρατού από drones μικρών διαστάσεων τα οποία θα εκτοξεύονται από μητρικά αεροσκάφη κατακλύζοντας τον εχθρικό εναέριο χώρο.

Αποστολή των drones θα είναι μια σειρά καθηκόντων όπως ηλεκτρονικές παρεμβολές, κορεσμός της αντίπαλης αεράμυνας έως και αποστολές βομβαρδισμού χρησιμοποιώντας μικρο-πυρομαχικά. Τα drones θα μπορούν να επικοινωνούν είτε μεταξύ τους πραγματοποιώντας κοινές επιχειρήσεις είτε με ένα εναέριο κέντρο ελέγχου.

Μόνο και μόνο η ιδέα ότι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τέτοια drones θα μπορούν να εισβάλλουν στον εχθρικό εναέριο χώρο κάνοντας αδύνατη την καταστροφή τους εξαιτίας του πολύ μεγάλου τους αριθμού φαντάζει ήδη ως ένα εφιαλτικό σενάριο. Προς το παρόν κάθε ένα από αυτά θα στοιχίζει 700.000 $ ποσό όχι ευκαταφρόνητο, και η DARPA σκοπεύει κάθε ένα από αυτά να έχει αυτονομία 3 ώρες και επιχειρησιακή ζωή που θα ισοδυναμεί με 20 αποστολές περίπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται για το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.