ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η τελευταία φάση της «Glorious Spartan 2008»

Η τελευταία φάση της «Glorious Spartan 2008»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr, ολοκληρώθηκε μόλις σήμερα η τελευταία φάση της «Glorious Spartan 2008»…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr , ολοκληρώθηκε μόλις σήμερα η τελευταία φάση της Glorious Spartan 2008 με τον ανεφοδιασμό νοτίως της Κρήτης αριθμού ελληνικών F-16C/D από αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-707/135 «Re’em» της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η όλη διαδικασία διεξήχθη σε αλλεπάλληλες μεταβιβάσεις καυσίμου κατά το διάστημα 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή αυτού του τρόπου «επιστροφής» των καυσίμων αποτελεί μια ιδιαίτερα έξυπνη της ηγεσίας της ΠΑ διότι δεν δίδεται συχνά στα ελληνικά πληρώματα η δυνατότητα εκπαίδευσης σε τέτοιες αποστολές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, «ανταποδόθηκε» η ελληνική συνεισφορά σε καύσιμα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί τα ισραηλινά αεροσκάφη στις 20 ημέρες που διήρκησε το πρώτο μέρος της άσκησης, καθώς τακτοποιήθηκαν οικονομικής υφής αλληλόχρεη λογαριασμοί καυσίμων αφού τα ισραηλινά ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση σε ορισμένες περιπτώσεις ανεφοδιάστηκαν με καύσιμο σε ελληνικά αεροδρόμια.

Επιπλέον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr, τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ακόμα κοινή άσκηση ανεφοδιασμού μεταξύ των δυο αεροποριών, σε άγνωστο προς το παρόν χρόνο και τόπο, όπου όμως αυτήν την φορά η άσκηση θα είναι «dry» ανεφοδιασμός.

Δηλαδή θα γίνει απλώς η σύνδεση των μαχητικών αεροσκαφών με το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού χωρίς να πραγματοποιηθεί μεταβίβαση καυσίμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.