Η Boeing αποσύρει όλα τα 737 Max 8 μέχρι νεωτέρας…

Η Boeing αποσύρει όλα τα 737 Max 8 μέχρι νεωτέρας…

Η Boeing αποσύρει όλα τα 737 Max 8 μετά το ατύχημα στην Αιθιοπία

Η Boeing ανακοίνωσε ότι καθηλώνει στο έδαφος το σύνολο του στόλου των αεροσκαφών τύπου 737 Max παγκοσμίως, μετά την ανακάλυψη νέων στοιχείων στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στην πτήση της Ethiopian Airlines.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως προέκυψαν νέα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν από δορυφόρο και οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή απαγόρευση πτήσεων του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FAA, η πορεία του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με εκείνη του ίδιου τύπου αεροπλάνου της Lion Air, που είχε συντριβεί τον Οκτώβριο του 2018, ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο Dennis Muilenburg, πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Boeing, ανέφερε ότι η εταιρεία “κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατανοήσει τα αίτια των δυστυχημάτων σε συνεργασία με τους ερευνητές, για να ενισχύσει τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να εξασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί”.

Η χρηματιστηριακή αξία της Boeing από το ατύχημα της Κυριακής και εξής έχει υποχωρήσει συνολικά κατά 26 δισ. δολάρια.

Οι πιέσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ ήταν πολύ μεγάλες προκειμένου να απαγορευθούν οι πτήσεις αεροσκαφών τύπου 737 Μax 8 και Max 9 της εταιρείας Boeing καθώς η μία μετά την άλλη, οι υπηρεσίες αεροπλοΐας ανά την υφήλιο καθήλωναν τα εν λόγω αεροσκάφη στο έδαφος.

Η Boeing δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρεία καθώς πρόκειται για «εθνικό σύμβολο» για τις ΗΠΑ. Μαζί με τις πετρελαϊκές και τις Goohle, Facebook, Microsoft, Apple κ.λ.π θεωρούνται κυριολεκτικά «εκπρόσωποι» του Status των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα διατάξουν να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη Boeing Co 737 MAX 8 και MAX 9. «Θα εκδώσουμε διάταγμα με επείγοντα χαρακτήρα για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και την απαγόρευση των πτήσεων με αυτούς τους τύπους αεροσκαφών» τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), στις οποίες ανέφερε πως έδωσε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος προσωρινά τα Boeing 737 Max που πετούν στις ΗΠΑ λόγω των νέων δορυφορικών δεδομένων που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν, τα οποία αφορούν το αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη.

Η απαγόρευση της πτήσης «θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστούν πιο εκτενείς έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των πληροφοριών που περιέχουν» τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα στο λογισμικό, προειδοποίησε η αμερικανική υπηρεσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν ξέρει για πόσο χρόνο το αεροσκάφος αυτό θα παραμείνει καθηλωμένο στο αμερικανικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1105904905888415744

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.