«Πολεμική» ανακοίνωση-απάντηση στην Αγκυρα από την ΠΑ – Προειδοποιούν με καταβύθιση του τουρκικού Στόλου!

«Πολεμική» ανακοίνωση-απάντηση στην Αγκυρα από την ΠΑ – Προειδοποιούν με καταβύθιση του τουρκικού Στόλου!

Με μια «πολεμική» ανακοίνωση, την πρώτη του είδους, που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ουσιαστικά προειδοποιεί την Αγκυρα, ότι ελληνικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και έχουν στοχοποιήσει με καταδείκτες λέιζερ, όλους τους τουρκικούς στόχος στην περιοχή ευθύνης τους και θα ακολουθήσει καταστροφή τους!

Η ανακοίνωση είναι πραγματικά εντυπωσιακή, σε ότι αφορά την «έντασή» της και αναφέρεται σε μία άσκηση την οποία κανείς δεν γνώριζε ότι είχε ξεκινήσει και βρισκόταν σε εξέλιξη, πολύ περισσότερο ότι είχε ολοκληρωθεί με τα συγκεκριμένα σενάρια.

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας λεγόταν «Ανταίος ΙΙΙ 19» (να υποθέσουμε ότι είναι η τρίτη φορά που διεξάγεται εντός του έτους) και ουδέν έχει ανακοινωθεί ποτέ γι αυτήν.

Ιδού ολόκληρη η επική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Από τη Δευτέρα 6 έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, διεξήχθη η αεροπορική άσκηση «Ανταίος ΙΙΙ 19» με συμμετοχή του συνόλου των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές προστασίας και προσβολής ναυτικής δύναμης, στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα 2019» καθώς και αποστολές κατάδειξης στόχου, ημέρα και νύχτα, σε συνεργασία με Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων σε νησιά του Βόρειου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης».

Κατ’αρχήν στην άσκηση ενεπλάκησαν όπως αναφέρει η ανακοίνωση «το σύνολο των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας».

Δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν ανακοίνωση που να λέει ότι «συμμετείχε το σύνολο των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ούτε σε άσκηση «Παρμενίων» έχει συμβεί αυτό.

Ενδειξη ότι στέλνουν «μήνυμα» ετοιμότητας και κυρίως διαθεσιμότητας. Και επίσης μιλάνε για «όλο το εύρος του FIR Αθηνών» το οποίο θυμίζουμε ότι χάνεται στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου.

Δηλαδή, «είμαστε έτοιμοι για επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Ούτε αυτό έχει υπογραμμιστεί μέχρι σήμερα σε κάποια ανακοίνωση

Και μετά η ανακοίνωση του ΓΕΑ εισέρχεται στα πλέον ενδιαφέροντα, αφού «ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο» ότι έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Βόρειο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης για στοχοποιήσεις εχθρικών πλοίων και λοιπών χερσαίων στόχων!

Και το «ευρύτερη περιοχή της Θράκης» σίγουρα περιλαμβάνει και την… Ανατολική Θράκη!

Από εκεί και πέρα το «Νοτιοανατολικό Αιγαίο» είναι η έκφραση των στρατιωτικών Επιτελείων για το σύμπλεγμα των νησιών της Μεγίστης: Μεγίστη (Καστελόριζο, Ρω, Στρογγύλη).

Πιο καθαρό μήνυμα δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα, ειδικά εκεί που αναφέρεται σε «προσβολή ναυτικής δύναμης»: «Σας περιμένουμε για να σας συντρίψουμε»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.