ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τέσσερα F-16 Adv. της 335Μ στο Ισραήλ – Πιθανή χρησιμοποίηση των ισραηλινών αεροδρομίων για επιχειρήσεις στην Κύπρο

Τέσσερα F-16 Adv. της 335Μ στο Ισραήλ – Πιθανή χρησιμοποίηση των ισραηλινών αεροδρομίων για επιχειρήσεις στην Κύπρο

Τέσσερα μαχητικά F-16 και ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130, με προσωπικό υποστήριξης, απογειώθηκαν σήμερα από την 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Άραξο, με προορισμό το Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση Blue Flag που ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου.

Τα ελληνικά μαχητικά προσγειώθηκαν ήδη σε ισραηλινό αεροδρόμιο. Είναι τα πλέον προηγμένα μαχητικά της ΠΑ, με τα καλύτερα όπλα σε αποστολές αέρος-εδάφους (JDAM, JSOW) και σύστημα δεδομένων Link 16.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αναμένεται να εκτελεστούν αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων COMAO (Composite Air Operations) ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές προστασίας περιοχών.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη Blue Flag που είχαν συμμετάσχει μαχητικά της 335Μ είχαν αναλάβει και την ηγεσία των περισσότερων σχηματισμών στις αποστολές που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι αποστολές ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο με βάση το Ισραήλ (απόσταση 10′) για τα ελληνικά μαχητικά, είναι κάτι που μελετάται πολύ προσεκτικά από ελληνικής και ισραηλινής πλευράς και θεωρείται πολύ πιθανή εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.