ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανική Αεροπορία: Το Eurofighter ως “test bed” για την γρηγορότερη ανάπτυξη του Tempest

Βρετανική Αεροπορία: Το Eurofighter ως “test bed” για την γρηγορότερη ανάπτυξη του Tempest

Η βρετανική Αεροπορία πρόκειται να χρησιμοποιήσει το Eurofighter ως πλατφόρμα δοκιμών για τη γρηγορότερη ανάπτυξη του προγράμματος μαχητικού 5ης ή 6ης γενιάς Tempest.

Το Tempest παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 και προορίζεται να παραχθεί τόσο ως επανδρωμένο μαχητικό όσο και ως UCAV.

Το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί από τη BAE Systems, σε συνεργασία με τις MBDA UK, τη Leonardo και τη Rolls-Royce. Πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος η Ιταλία και η Σουηδία.

Η χρήση του Eurofighter στοχεύει στη μείωση του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης του Tempest, ώστε να γίνει πραγματικότητα η εισαγωγή του σε υπηρεσία το 2035.

Αυτό τόνισε σε εκδήλωση το Σάββατο στο Ντουμπάι και ο Βρετανός Πτέραρχος Michael Wigston, που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, καθώς η RAF πιέζεται από ανταγωνιστές όπως η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία, «ξεχνώντας» βέβαια να αναφέρει τον κυριότερο δηλαδή το FCAS της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μεγάλους χρόνους ανάπτυξης για νέο εξοπλισμό. Ούτε μπορούμε να δεχθούμε ένα σύστημα που θα μας καταδικάσει να πέσουμε ακόμη περισσότερο πίσω στην τεχνολογία», σημείωσε ο Wigston.

Ωφελημένο από το Tempest θα είναι όμως και το ίδιο το Eurofighter Typhoon, αφού η εισαγωγή νέας τεχνολογίας θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της βρετανικής αεροπορικής ισχύος ακόμη και στη δεκαετία του 2040.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.