Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

Ντ.Τραμπ: «Αν υπάρξει στρατιωτική απάντηση στο Ιράν θα το μάθετε»

Ο Ντ, Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαντήσουν οι ΗΠΑ στην ιρανική επίθεση με drones

Ντ.Τραμπ: «Αν υπάρξει στρατιωτική απάντηση στο Ιράν θα το μάθετε»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απάντηση στην πρόσφατη επίθεση του Ιράν εναντίον ενός πλοίου στο Στενό του Ορμούζ.

«Αν θα αντιδράσω, θα το μάθετε», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θεωρεί την επίθεση παραβίαση της εκεχειρίας και αν θα αντιδράσει σε αυτήν. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι «δεν του άρεσε το γεγονός ότι πραγματοποίησαν επίθεση» και ότι «δεν θα έπρεπε να το κάνουν αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι παραβίασε τη συμφωνία εκεχειρίας, υποστηρίζοντας πως εξαπέλυσε τουλάχιστον τέσσερα drones αυτοκτονίας εναντίον πλοίων που διέπλεαν το Στενό του Ορμούζ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα φορτηγού πλοίου, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τα υπόλοιπα τρία.

Ειδικότερα, ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social:

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εξαπέλυσε τουλάχιστον τέσσερα drones αυτοκτονίας εναντίον πλοίων που διέπλεαν το Στενό του Ορμούζ. Ένα από τα drones έπληξε το ανώτερο κατάστρωμα μεγάλου και ιδιαίτερα ακριβού φορτηγού πλοίου. Προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο το πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του. Καταρρίψαμε τα άλλα τρία drones. Προφανώς, πρόκειται για μια ανόητη παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας μας».

Η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή Evergreen Marine ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι το πλοίο της Ever Lovely, με σημαία Σιγκαπούρης, επλήγη την Πέμπτη κοντά στις ακτές του Ομάν από «άγνωστο αντικείμενο», ενώ ακολουθούσε διαδρομή που είχε συστήσει η βρετανική υπηρεσία θαλάσσιας ασφάλειας UKMTO.

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε και το πλοίο συνέχισε αργότερα το ταξίδι του, εγκαταλείποντας τα Στενά του Ορμούζ.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι το πλοίο δέχθηκε πυρά από το Ιράν. Από την πλευρά της, η Αρχή Στενού του Περσικού Κόλπου, που έχει συσταθεί από την Τεχεράνη για τη διαχείριση των αιτημάτων διέλευσης από το Στενό, προειδοποίησε ότι η χρήση μη εγκεκριμένων διαδρομών γίνεται «με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και του πλοιάρχου».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.