ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία δημιουργεί δύναμη αεραποβάσεων στα ελληνικά νησιά: Παραλαμβάνει το πρώτο από τα 109 T-70 Blackhawk

Η Τουρκία  δημιουργεί δύναμη αεραποβάσεων στα ελληνικά νησιά: Παραλαμβάνει το πρώτο από τα 109 T-70 Blackhawk

Από την γραμμή παραγωγής βγήκε το πρώτο τουρκικό ελικόπτερο εφόδου UH-60M Blackhawk το οποίο ονομάζεται T-70 και φέρει τουρκικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών που κατασκευάζει η Aselsan.

Η ΤΑΙ, η τουρκική αεροπορική βιομηχανία, πρόκειται να κατασκευάσει 109 ελικόπτερα του τύπου ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η κατασκευή ακόμη 109 σε μια δεύτερη παραγγελία.

Με αυτά τα ελικόπτερα η Τουρκία θα διαμορφώσει μια ισχυρή αεραποβατική δύναμη με την οποία θα είναι σε θέση να επέμβει σε οποιοδήποτε νησί στο ανατολικό αιγαίο από τις ακτές της.

Τώρα ο τουρκικός Στρατός διαθέτει 27 AS532UL Cougar Mk1 και 56 S-70A Blackhawk και η δύναμη αυτή θα φτάσει στα σχεδόν 200 ελικόπτερα, με την σταδιακή παραλαβή των T-70.

Επιπρόσθετα βέβαια διαθέτει και 7 CH-47F σε ρόλο των βαρέων μεταφορικών.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική δύναμη των μεταφορικών ελικοπτέρων του ΕΣ βρίσκεται στην ίδια απαράλλακτη κατάσταση. Οι παραδόσεις των ΝΗ-90 έχουν κολλήσει στα 14 ελικόπτερα η διαθεσιμότητα των οποίων βρίσκεται σε απαράδεκτα επίπεδα.

Μόνη «παρηγοριά στον άρρωστο», τα 25 CH-47DG/SD στα οποία πέφτει το βάρος των αποστολών μεταφοράς. Σε ότι αφορά τα 65 62 UH-1H Huey δεν γίνεται λόγος για πραγματοποίηση αποστολών μεταφοράς σε συνθήκες επιχειρήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.