ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι καλύτερες στιγμές από τη μεγαλειώδη «αεροπορική παρέλαση» στη Μόσχα (βίντεο)

Οι καλύτερες στιγμές από τη μεγαλειώδη «αεροπορική παρέλαση» στη Μόσχα (βίντεο)

Συνολικά 75 στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο, αποτίνοντας φόρο τιμής για την 75η επέτειο από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φέτος, οι περισσότερες από τις επετειακές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Νίκης» αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, αντί της καθιερωμένης μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή «παρέλαση» της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μεγαλειώδες σόου ξεκίνησε με τα αερομεταφερόμενα ελικόπτερα Mi-26 και τα πολλαπλής χρήσης Mi-8AMTS.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα Mi-35Ms, όπως και τα Ka-52 «Alligator», τα οποία έδωσαν στη θέση τους στα ελικόπτερα Mi-28N – γνωστά και ως «Νυκτερινός Κυνηγός».

Όσον αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, την αρχή έκαναν τα αναγνωριστικά A-500 και τα αερομεταφερόμενα 76MD, τα οποία πέταξαν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία.

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή, καθώς στους αιθέρες της Μόσχας εμφανίστηκαν τα βομβαρδιστικά Tu-95MS, Tu22M3s και Tu-160.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης, ένα Il-78 προχώρησε σε εικονικό ανεφοδιασμό των καυσίμων ενός Tu-160, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διαλύει κάθε γραμμή άμυνας του εχθρού, τόσο με πυρηνικά όσο και με συμβατικά όπλα.

Μάλιστα, είναι ικανό να μεταφέρει έως και 12 πυραύλους Κρουζ.

Η αεροπορική παρέλαση συνεχίστηκε με τα MiG-29SMT τέταρτης γενιάς, τα βομβαρδιστικά Su-24M και τα μαχητικά MiG-31K, τα οποία είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα, τύπου Dagger.

Το «παρών» έδωσαν και το πέμπτης – γενιάς μαχητικό Su-57, το βομβαρδιστικό Su-34, όπως και τα μαχητικά Su-35S και Su-30SM.

Ακολούθησε η εμβληματική ομάδα «Russian Knights and Swifts», η οποία πέταξε πάνω από την Κόκκινη Πλατεία.

Η εντυπωσιακή παρέλαση ολοκληρώθηκε με έξι Su-25, τα οποία σχημάτισαν στον ουρανό της Μόσχας τη ρωσική σημαία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.