ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Rafale: Θα πετούν μέχρι το 2060 – Εκδόσεις F6 και F7 θέλουν οι Γάλλοι

Rafale: Θα πετούν μέχρι το 2060 – Εκδόσεις F6 και F7 θέλουν οι Γάλλοι

Πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν τα γαλλικά μαχητικά Rafale, με την Γαλλία να έχει αποφασίσει να επενδύσει πάνω τους.

Ο Υπαρχηγός της Αεροπορίας της Γαλλίας, Frédéric Parisot προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Zone Militaire, λέγοντας ότι η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation θα είναι έτοιμη να αναπτύξει την έκδοση F5 για τα Rafale, τα οποία διαθέτουν έναν εντυπωσιακό αριθμό νέων δυνατοτήτων και προηγμένων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο Γάλλος Αξιωματικός τόνισε πως «στις αρχές της δεκαετίας του 2030, η έκδοση F5 θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω τα μαχητικά Rafale, με νέους αισθητήρες και εξοπλισμούς, αλλά και με προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και συνεργασίας που θα αυξάνουν την διαλειτουργικότητα», ενώ ακόμα τόνισε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη θα πετούν μέχρι την δεκαετία του 2060, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν στο μέλλον νέες εκδόσεις, όπως η έκδοση F6 και F7.

Το μαχητικό αεροσκάφος γενιάς ενσωματώθηκε στο Γαλλικό Ναυτικό το 2004 και στη Γαλλική Αεροπορία το 2006, ενώ έχει και πολλές διαμορφώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τα επιχειρησιακά κριτήρια του Κλάδου που τα χρησιμοποιεί, ενώ όπως είναι γνωστό ότι μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορους πυραύλους, όπως βλήματα αέρος – αέρος, όπως οι ASRAAM και AMRAAM, αλλά και πύραυλοι cruise όπως οι SCALP, μεταξύ άλλων.

Οι εκδόσεις των Rafale και η Ελλάδα

Αυτή την στιγμή, η Γαλλία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ανάπτυξη της πιο προηγμένης έκδοσης του μαχητικού αεροσκάφους Rafale F4, που θα προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης περισσότερων stealth χαρακτηριστικών, ισχυρότερων ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων.

Η έκδοση αυτή υποστηρίζεται από την επένδυση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου στόλου μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου τα παλαιότερα Mirage 2000.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα Rafale στην έκδοση F4 θα διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής για τη συνδεσιμότητα των μαχητικών μέσω προηγμένου λογισμικού και δορυφορικών επικοινωνιών, και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση μελλοντικών οπλικών και λειτουργικών συστημάτων.

Την ίδια στιγμή, θετικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα των οπλικών συστημάτων, καθώς τα υφιστάμενα μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην έκδοση F3-R πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πτήση θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία τους πυραύλους Meteor, κάτι που αφορά εμμέσως και την Ελλάδα, η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες να παραλάβει το πρώτο μαχητικό Rafale, ίδιας διαμόρφωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.