ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Αεροπορία των ΗΠΑ

Η συνεκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Αεροπορία των ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και βομβαρδιστικών αεροσκαφών Β-1Β της US European Command (USEUCOM) πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Αθηνών στις 2 Νοεμβρίου.

Η συνεκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS), καθώς και μία ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών – Joint Terminal Attack Controller (JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ συμμετείχαν βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1Β και στοιχεία JTAC.

Κατά την διεξαγωγή της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων με κατάδειξη από τις ομάδες JTAC στο πεδίο βολής Γλαφυρών.

H συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων συνεκπαιδεύσεων και συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.