ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Και ξαφνικά «θαύμα»: Πέταξαν τα «παροπλισμένα» ελικόπτερα που βούλιαξαν! – «Πιάστηκε» ψευδόμενο το ΓΕΣ (βίντεο)

Πρέπει να παραιτηθούν ΤΩΡΑ!

Και ξαφνικά «θαύμα»: Πέταξαν τα «παροπλισμένα» ελικόπτερα που βούλιαξαν! – «Πιάστηκε» ψευδόμενο το ΓΕΣ (βίντεο)

Ψευδόμενο «πιάστηκε» το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), καθώς η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για τα βυθισμένα ελικόπτερα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. 

Ο λόγος απλός: Τα «παροπλισμένα» και «άχρηστα», κατά το ΓΕΣ, ελικόπτερα που βυθίστηκαν εθεάθησαν να πετούν κανονικά στις επιχειρήσεις διάσωσης στο Πήλιο.

Συγκεκριμένα προκειμένου να αντικρούσει το ρεπορτάζ που έδειχνε δεκάδες ελικόπτερα τύπου Χιούι να είναι βυθισμένα στις λάσπες στη βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, το Σάββατο το πρωί το ΓΕΣ προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το pronews.gr και άλλα ΜΜΕ απεικονίζουν ελικόπτερα «ανενεργά λόγω παλαιότητας» που έχουν «αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:

«Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Ωστόσο το pronews.gr αποκάλυψε ότι ανάμεσα σε αυτά τα ελικόπτερα υπήρχε και τουλάχιστον ένα πανάκριβο ΑΗ-64 Apache, ενώ και τα Bell UH-1 Iroquois δεν ήταν τελικά τόσο… άχρηστα, αφού χρησιμοποιήθηκαν προσφάτως σε μεγάλες ασκήσεις.

Λίγες ώρες αργότερα το ΓΕΣ διέψευσε τον εαυτό του, καθώς μετέφερε όλα τα ελικόπτερα στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα ελικόπτερα τύπου Χιούι να έχουν… στεγνώσει

Σαν να μην έφτανε αυτό, το θαύμα συνεχίστηκε, καθώς το πρωί της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ έδειξε βίντεο με ένα από τα ελικόπτερα που είχαν βυθιστεί, το 689 να πετάει μια χαρά. 

Τι σημαίνει αυτό: Ότι έλεγαν ψέματα ότι είναι παροπλισμένα και εξέθεσαν πολύτιμο στρατιωτικό υλικό σε κίνδυνο! Άρα πρέπει να «αποκεφαλιστούν» όλοι όσοι ευθύνονται άμεσα! 

Και γιατί έλεγαν ψέματα, αλλά και γιατί δεν γνωρίζουμε τι ζημιές μπορεί να έχουν υποστεί τα ελικόπτερα, λόγω ανευθυνότητας. Σίγουρα αυτοί που θα πρέπει να «αποκεφαλιστούν» είναι οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ που ευθύνονται γι’ αυτές τις ανακοινώσεις ντροπή. 

Τέλος καλό θα είναι να ζητήσει συγγνώμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, που δήλωνε δημοσίως ότι είναι fake news η είδηση και ότι τα ελικόπτερα είναι «άχρηστα».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.