ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Απεγνωσμένα ο Β.Ζελένσκι περιμένει α/α συστήματα από την Δύση: «Κάνουμε τα πάντα να τα έχουμε πριν τον χειμώνα»

Η Ουκρανία έχει «ξεμείνει» από βασικά οπλικά συστήματα

Απεγνωσμένα ο Β.Ζελένσκι περιμένει α/α συστήματα από την Δύση: «Κάνουμε τα πάντα να τα έχουμε πριν τον χειμώνα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του κάνει «τα πάντα» για να λάβει από τη Δύση νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πριν από τον χειμώνα.

«Κάνουμε τα πάντα για να λάβει η Ουκρανία περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πριν από τον χειμώνα. Και τώρα περιμένουμε συγκεκριμένες αποφάσεις από τους εταίρους μας» δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η Ρωσία εξαπέλυσε τον χειμώνα του 2022 κύματα μαζικών βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών υποδομών και φέτος αναμένεται να το κάνει ακόμα πιο έντονα.

Η Δύση προμήθευσε την Ουκρανία με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων συστοιχιών Patriot, αλλά αυτά δεν επαρκούν για την αναχαίτιση όλων των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έδωσαν στην Ουκρανία πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από το Ιράν προς τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, τους οποίους υποστηρίζει η Τεχεράνη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τη Δευτέρα «σχεδόν 1,1 εκατ. πυρομαχικά 7,62 χιλιοστών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Η ενέργεια αυτή από μόνη της δείχνει πως οι Αμερικανοί έχουν πλέον σημαντικό πρόβλημα στο να εξοπλίζουν τους Ουκρανούς.

Οι δε Ουκρανοί έχουν παγιδευτεί κυριολεκτικά στο Ραμποτίνο όπου οι Ρώσοι ξεκίνησαν να τους απωθούν πίσω στις θέσεις που είχαν πριν την ισοπέδωση του οικισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.