ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρεπορτάζ της Bild από το ουκρανικό μέτωπο: «Τα δυτικά Α/Κ πυροβόλα στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας»

«Έχουμε ελλείψεις όχι μόνο σε πυρομαχικά αλλά και σε κάννες»

Ρεπορτάζ της Bild από το ουκρανικό μέτωπο: «Τα δυτικά Α/Κ πυροβόλα στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας»

Η γερμανική Bild σε άρθρο που το υπογράφει ο Julian Röpcke, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Tα δυτικά συστήματα αυτοκινούμενων πυροβόλων, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών, υπολειτουργούν λόγω μακράς επιχειρησιακής εμπλοκής τους κάτι για το οποίου ουδέποτε σχεδιάστηκαν!

«Τα γερμανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα προφανώς έφαγαν τα ψωμιά τους στην Ουκρανία», αναφέρει, ο συντάκτης της Bild Julian Röpcke σε ένα X-thread. Τα προβλήματα με την φθορά και την έλλειψη πυρομαχικών έγιναν εμφανή την άνοιξη, όπως μετέδωσε το Tagesschau τον Απρίλιο :

«Οι επαφές μου μέσα στον ουκρανικό Στρατό μου λένε: “Δεν υπάρχει μόνο έλλειψη βλημάτων πυροβολικού 155 και 152 mm – τίποτα δεν λειτουργεί πια. Τα δυτικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα δεν είναι φτιαγμένα για έναν πραγματικό, μακρύ πόλεμο, αλλά μόνο για σύντομες αποστολές”».

Σε μια άλλη ανάρτηση απαριθμεί ποια συστήματα επηρεάζονται από αυτά τα προβλήματα: Πολωνικά Krab, βρετανικά AS90, αμερικανικά M109 και το γερμανικό PzH 2000.

Εξηγεί επίσης ποιο ακριβώς υποτίθεται ότι είναι το πρόβλημα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πηγές μου μου λένε ότι “το μεγαλύτερο μέρος είναι πως τα όπλα που παραδόθηκαν δεν είναι πλέον λειτουργικά, επειδή οι κάννες “έσπασαν” από τα συνεχή πυρά ή δημιουργήθηκαν άλλου είδους προβλήματα. Ελπίζουμε η βιομηχανία να μάθει από αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.