Άσκηση «Grom»: Πρόβα ρωσικής απάντησης αν η χώρα δεχθεί πυρηνική επίθεση – Εκτοξεύθηκαν ICBM Yars, Sineva και Zircon (βίντεο)

Στόχος της άσκησης είναι η Ουκρανία και οι πυρηνικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Βρετανία και ΗΠΑ

Άσκηση «Grom»: Πρόβα ρωσικής απάντησης αν η χώρα δεχθεί πυρηνική επίθεση – Εκτοξεύθηκαν ICBM Yars, Sineva και Zircon (βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα, βίντεο από την άσκηση «Grom» ανακοινώνοντας ότι αυτή τη φορά διεξάγεται άσκηση για την πραγματοποίηση μαζικού πυρηνικού πλήγματος εναντίον χώρας που έχει εξαπολύσει πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας.

Πλάνα που μετέδωσε το στρατιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvedza δείχνουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Β.Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την “απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος”.

Η επισήμανση αυτή έχει εξαιρετική σημασία καθώς η ρωσική ηγεσία θα εκλάβει τυχόν έκρηξη ουκρανικής “βρώμικης” πυρηνικής βόμβας ως πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας!

Συνεπώς στόχος της άσκησης είναι Ουκρανία και οι πυρηνικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Βρετανία και ΗΠΑ, αν εμπλακούν σε τυχόν πυρηνικό επεισόδιο

Τα πρώτα βίντεο δείχνουν εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων ICBM Yars, R-29RMU2 Sineva καθώς και εκτόξευση του υπερηχητικού Zircon. Στο πρώτο σκέλος της άσκησης συμμετείχαν και δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε στο πεδίο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα από το Κρατικό κοσμοδρόμιο Plesetsk.

Το υποβρύχιο Tula εκτόξευσε τον βαλλιστικό πύραυλο Sineva από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Πρόβα μαζικού πυρηνικού πλήγματος!

Αναλυτικότερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τα εξής:

«Σήμερα, διεξήχθησαν ασκήσεις σε στρατιωτικά πεδία εκπαίδευσης για την εξάσκηση πυρηνικού χτυπήματος εναντίον εχθρικών δυνάμεων που πραγματοποίησαν πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εκτοξεύτηκαν διάφοροι διηπειρωτικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ. Όλοι οι στόχοι που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των ασκήσεων χτυπήθηκαν.

Πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις από πυρηνικά υποβρύχια, κινητά πυραυλικά συστήματα και αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς.

Όλα τα καθήκοντα που προβλέπονταν κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής έχουν ολοκληρωθεί.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε στο χώρο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα από το Κρατικό Δοκιμαστικό κοσμοδρόμιο Plesetsk και ο βαλλιστικός πύραυλος R-29RMU2 Sineva από τη Θάλασσα Μπάρεντς. Συμμετείχαν επίσης αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-95MS, τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ. στην εκτέλεση των καθηκόντων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης , ελέγχθηκε το επίπεδο ετοιμότητας των οργάνων στρατιωτικής διοίκησης και οι δεξιότητες του διοικητικού και επιχειρησιακού προσωπικού στην οργάνωση της διαχείρισης των στρατευμάτων.

Τα καθήκοντα που προβλέπονται κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έχουν φτάσει στους στόχους τους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά».

To μήνυμα προς τον Αρχιστράτηγο Β.Πούτιν

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού τόνισε ότι “υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν, διεξάγεται εκπαίδευση για την πραγματοποίηση ενός μαζικού πυρηνικού χτυπήματος ως απάντηση σε ένα εχθρικό πυρηνικό χτύπημα”.

«Σύντροφε Ανώτατε Αρχιστράτηγε, σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπό την ηγεσία σας, διεξάγεται εκπαίδευση για την επιθεώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εφόσον εξεταστεί η υλοποίηση ενός μαζικού πυρηνικού χτυπήματος από στρατηγικές επιθετικές δυνάμεις ως απάντηση σε εχθρικό πυρηνικό χτύπημα».

Αργότερα, ο Ρώσος ΑΓΓΕΘΑ, Valery Gerasimov, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο την εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου «Zircon», τις εκτοξεύσεις ICBM Yars, Sineva από το πυρηνικό υποβρύχιο Tula του Βόρειου Στόλου και εκτοξεύσεις κρουζ από Tu-95MS.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο:

“Υπό την ηγεσία του Β.Πούτιν, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής ξηράς, θάλασσας και αέρα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν πρακτικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ”.

«Τα καθήκοντα που προβλέπονται κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου σε δήλωση.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης , ελέγχθηκε το επίπεδο ετοιμότητας των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου και οι δεξιότητες της ηγεσίας και του επιχειρησιακού προσωπικού στην οργάνωση διοίκησης και ελέγχου των στρατευμάτων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ασκήσεις συμμετείχαν οι δυνάμεις και τα μέσα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων , του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.