ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν την γαλλική στρατιωτική βάση στο Νίγηρα και προσπάθησαν να εισβάλλουν! (βίντεο)

Ε.Μακρόν: «Νίγηρας, Μάλι και Μπουρκίνα Φάσο υπάρχουν σαν χώρες λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας»!

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν την γαλλική στρατιωτική βάση στο Νίγηρα και προσπάθησαν να εισβάλλουν! (βίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Νίγηρα έχουν περικυκλώσει την γαλλική στρατιωτική βάση απαιτώντας από τους Γάλλους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα και μάλιστα εκατοντάδες από αυτούς πραγματοποίησαν έφοδο σε μία προσπάθεια να εισβάλουν στις γαλλικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε δηλώσεις τύπου γαλλικής αυτοκρατορίας, καθώς δήλωσε ότι «Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας και Μάλι, υπάρχουν λόγω της Γαλλίας».

Εντύπωση, προκάλεσε το γεγονός ότι οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές, κινεζικές, ινδικές, και βορειοκορεατικές σημαίες!

Που σημαίνει πως θεωρούν τις λεγόμενες χώρες των BRICS και την Βόρεια Κορέα ως ένα ενιαίο γεωπολιτικό μπλοκ,

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται για την Δύση στην Αφρική είναι πάρα πολύ άσχημη καθώς αυτό που σχηματίζεται στον υπόλοιπο πλανήτη εναντίον της είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ίδια τα BRICS

Να σημειωθεί ότι το Γενικό Επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε χθες πως εάν υπάρξει επίθεση στις γαλλικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Νίγηρα, η Γαλλία θα απαντήσει στρατιωτικά.

Η Αφρική ήταν η τελευταία ελπίδα για την Ευρώπη για να διαθέτει πρώτες ύλες και ενέργεια στα χρόνια που έρχονται από τη στιγμή που έχασε τις ρωσικές ενεργειακές πηγές αλλά και με την εισδοχή στα BRICS, της Σαουδικής Αραβίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ιράν χάνει επί της ουσίας και τους ασιατικούς ενεργειακούς πόρους, αφού μαζί τους θα κατευθυνθούν γεωπολιτικά και άλλες χώρες της περιοχής όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, κ.λ.π.

Φυσικά η Βενεζουέλα είναι χαμένη προ πολλού για την Δύση άρα ότι είχε απομείνει για την Ευρώπη προέρχονταν από την Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Αφρική αυτή τη στιγμή συντελείται μία σαρωτική γεωπολιτική αλλαγή, υπέρ του ρωσοκινεζικού άξονα, που θα φέρει μεγάλη πίεση στην ευημερία των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.