ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν: Πέντε αγνοούμενοι και αρκετοί τραυματίες (βίντεο)

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν: Πέντε αγνοούμενοι και αρκετοί τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κολωνία μετά την ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πόλη του Λεβερκούζεν που προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων ενώ το τοξικό νέφος που έχει σκεπάσει την περιοχή, ανησυχεί έντονα τις αρχές για διαρροή επικίνδυνων ουσιών. Την ίδια ώρα, αγνοούνται πέντε υπάλληλοι του εργοστασίου.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο RTL, έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων στην περιοχή Μπίριγκ στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

https://twitter.com/disclosetv/status/1419939536075886592

Μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το γερμανικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, το Λεβερκούζεν αλλά και οι πλησιέστερες περιοχές του βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής καθώς ένα μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό της γερμανικής πόλης.

Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και στις δύο κατευθύνσεις.

Όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό καθώς υπάρχει προειδοποίηση από τις αρχές για «υψηλότατο κίνδυνο».

H εταιρεία «Currenta», στην οποία ανήκει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν ότι μπορούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στην Κολωνία δήλωσε ότι πολλοί δρόμοι στην περιοχή έχουν μπλοκάρει.

Συγκεχυμένη η κατάσταση στην περιοχή

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Λεβερκούζεν παραμένει συγκεχυμένη .

Την ίδια ώρα, καλούν τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών και των αστυνομικών.

«Είμαστε με πολλούς αστυνομικούς στην περιοχή και προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει στο Twitter η αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου. Σύμφωνα με την εταιρεία «Currenta» στην οποία ανήκει το εργοστάσιο που τυλίχθηκε σήμερα στις φλόγες στις 12 ώρα Ελλάδος, το χημικό πάρκο στην πόλη Λεβερκούζεν είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.