ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ σε πορεία – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς (βίντεο)

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ σε πορεία – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς (βίντεο)

Πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να σκοτώθηκαν στην πόλη Ασανταμπάντ του Αφγανιστάν, όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ προς διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα με το όνομα Mohammed Salim, οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ σε ανθρώπους που κρατούσαν τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της πορείας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

Δεν έχει εξακριβωθεί αν τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς ή από το ποδοπάτημα που ακολούθησε.

Πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη δείχνουν αρκετά άτομα να διαμαρτύρονται κρατώντας σημαίες του Αφγανιστάν – και όχι των Ταλιμπάν – στην πόλη Ασανταμπάντ.

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1427955116687073283

Σε άλλο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί στην Ασανταμπάντ, ένας Ταλιμπάν επιτίθεται με μπαστούνι σε πολίτη. Ακολουθούν πλάνα όπου ακούγονται πυροβολισμοί και δείχνει τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος.

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1427994256635879424

Νωρίτερα, σήμερα, αξιωματούχοι των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι από την Κυριακή συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή 15/8 οι Ταλιμπάν ολοκλήρωσαν την κατάληψη του Αφγανιστάν με την είσοδό τους στην Καμπούλ. Ο Αφγανός Πρόεδρος Ασράφ Γκάνι έφυγε από τη χώρα για να αποτρέψει αυτό που περιέγραψε ως αιματοχυσία που θα συνέβαινε εάν οι μαχητές έπρεπε να πολεμήσουν για την πόλη. Αυτή η εξέλιξη έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα από φόβο αντιποίνων από το ριζοσπαστικό κίνημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.