ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις εργαζόμενες γυναίκες να βγουν από το σπίτι τους

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις εργαζόμενες γυναίκες να βγουν από το σπίτι τους

Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να τεθούν σε ισχύ τα κατάλληλα συστήματα για την ασφάλειά τους.

«Πρόκειται για μια πολύ προσωρινή διαδικασία», συμπλήρωσε σύμφωνα με το BBC ο Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ.

Έχουν περάσει περίπου εννέα μέρες αφότου οι Ταλιμπάν, οι οποίοι εφάρμοζαν μια άκρως αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου όταν βρίσκονταν στην εξουσία πριν το 2001, επανέκτησαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Ο ΟΗΕ ανέδειξε «αξιόπιστες» αναφορές για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ταλιμπάν, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αφορούν τον περιορισμό της ελευθερίας γυναικών που διαμένουν στη χώρα. Η Ανώτατη Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπασελέ δήλωσε την Τρίτη ότι το ζήτημα της μεταχείρισης των γυναικών αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Στη νέα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καμπούλ την Τρίτη, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έκανε λόγο για προσωρινούς περιορισμούς μικρής διαρκείας.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες, πώς να τους μιλούν. Μέχρι να θέσουμε σε ισχύ τα πλήρη μέτρα ασφαλείας… ζητάμε από τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι», ανέφερε ο κ. Μουτζαχίντ σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την επιστροφή τους στην εξουσία, οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος επιχειρούν να προβάλλουν ένα πιο «συγκρατημένο» πρόσωπο, υποσχόμενοι δικαιώματα στις γυναίκες και τα κορίτσια και σχετική ελευθερία λόγου. Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στον ΟΗΕ είναι άκρως ανησυχητικές, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Όπως αποκάλυψε εχθές η Ανώτατη Επίτροπος μιλώντας σε μια έκτακτη συνεδρίαση στη Γενεύη, ο οργανισμός έχει λάβει αναφορές για στρατολόγηση ανήλικων παιδιών και εκτελέσεις Αφγανών με συνοπτικές διαδικασίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.