ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης «πιάστηκε στα πράσα» – Γκρέμισε την εξώπορτα και έσπασε κλειδαριές 

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης «πιάστηκε στα πράσα» – Γκρέμισε την εξώπορτα και έσπασε κλειδαριές 

«Στα πράσα πιάστηκε» ένας διαρρήκτης ο οποίος κατάφερε να ισοπεδώσει μέχρι και εξώπορτα ασφαλείας σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 10ης Μαΐου όταν ο επίδοξος διαρρήκτης εισήλθε στην πολυκατοικία και παραβίασε μία πόρτα αποθήκης. Ένοικος διαμερίσματος που διαπίστωσε τη διάρρηξη, ενημέρωσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και την επόμενη ημέρα προγραμματίστηκε να επιδιορθωθεί αλλάζοντας την κλειδαριά, ωστόσο ο κατηγορούμενος… ξανά χτύπησε.

«Στις 5 τα ξημερώματα ακούγαμε δυνατά χτυπήματα από σιδερολοστούς. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία και τους είπα ότι γίνονταν διάρρηξη. Αυτή τη φορά ο δράστης ρήμαξε την πόρτα ασφαλείας της πολυκατοικίας, κυριολεκτικά την διέλυσε, για να μπει μέσα» ανέφερε η ένοικος στην κατάθεσή της.

«Μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο είδα από το μπαλκόνι μου τους αστυνομικούς» είπε στους δικαστές, τονίζοντας ότι το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έφτασε σε δευτερόλεπτα και κατάφερε να συλλάβει τον διαρρήκτη.

«Η αστυνομία τον βρήκε στο υπόγειο. Αυτός πρόλαβε και άνοιξε δύο αποθήκες, η μία από αυτές είναι δικιά μου αλλά δε μπόρεσε να πάρει τίποτα αφού τον συνέλαβαν. Στην πολυκατοικία μένουμε έξι γυναίκες οι οποίες κλειδωθήκαμε στα σπίτια μας μέχρι να ακούσουμε τους αστυνομικούς γιατί φοβηθήκαμε» σημείωσε.

Ο αστυνομικός που του πέρασε χειροπέδες και κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, εξήγησε ότι κατάφεραν να φτάσουν σε δευτερόλεπτα στην πολυκατοικία καθώς βρίσκονταν σε κοντινή περιπολία, ενώ αυτό που αντίκρισαν αμέσως ήταν η διαλυμένη εξώπορτα: «Η κυρία μας φώναξε από το μπαλκόνι ότι ο κατηγορούμενους ήταν ακόμα μέσα στην πολυκατοικία. Πράγματι τον βρήκαμε να κρύβεται στην μία από τις δύο αποθήκες. Δίπλα του εντοπίσαμε ένα πολυεργαλειο, ένα γαλλικό κλειδί, κατσαβίδι και στην κατοχή του είχε και ένα ακόμη διαρηκτικό εργαλείο. Εκτός από την εξώπορτα που γκρέμισε, έσπασε τις δύο κλειδαριές από τις αποθήκες για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.