ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καμπούλ: Εννέα νεκροί από την αμερικανική επίθεση με drone – Έξι παιδιά

Καμπούλ: Εννέα νεκροί από την αμερικανική επίθεση με drone – Έξι παιδιά

Ο αριθμός των νεκρών από την αμερικανική επίθεση με drone, που είχε στόχο ένα όχημα στην Καμπούλ, ανέρχεται σε εννέα και όλοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Συγκεκριμένα, σχετική δημοσίευση του CNN που επικαλείται συγγενή της οικογένειας των θυμάτων, αναφέρει πως μεταξύ των νεκρών είναι έξι παιδιά, εκ των οποίων ένα τετράχρονο, ένα τρίχρονο και δύο δίχρονα.

Πάντως, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, λοχαγός Μπιλ Ουρμπάν, δήλωσε ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή (29/08), σε όχημα στην Καμπούλ, εξαλείφοντας την απειλή του Ισλαμικού Κράτους-Χορασάν (ISIS-K) στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός στρατιωτικός έχει δηλώσει: «Αξιολογούμε τις πιθανότητες θανάτων αμάχων, αν και προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις. Παραμένουμε σε εγρήγορση για πιθανές μελλοντικές απειλές».

Αφγανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν, την Κυριακή (29/08), ότι τουλάχιστον τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στην αεροπορική επίθεση που κατέστρεψε δύο οχήματα και μέρος ενός συγκροτήματος κατοικιών.

Επισημαίνεται ότι, το Σάββατο (28/08), ο Αμερικανός Ταγματάρχης Γουίλιαμ Τέιλορ δήλωσε πως δύο ηγέτες του ISIS-K σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σε αμερικανική αεροπορική επίθεση στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή (27/08), ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι υπήρξε κενό στη διαδικασία ασφάλειας και έτσι δεν απετράπη η επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την Πέμπτη (26/08) στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με απολογισμό 170 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, η εν λόγω επίθεση έγινε εν μέσω της χαοτικής διαδικασίας των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν τη 15η Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.