ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Ρώσοι βομβαρδίζουν και τουρκικούς στόχους

Συρία: Ρώσοι βομβαρδίζουν και τουρκικούς στόχους

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει τη βόρεια Συρία, μάλιστα εκτός από τους ισλαμιστές τρομοκράτες η Μόσχα έχει χτυπήσει και τουρκικούς στόχους.

Η παρέμβαση του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ουσιαστικά έγινε για να δικαιολογήσει τα ρωσικά χτυπήματα κατά των Τούρκων. Με την διπλωματία που τον διακρίνει, ο Ρώσος κορυφαίος αξιωματούχος δήλωσε τα εξής:

«Πριν 2 χρόνια οι Τούρκοι εταίροι συμφώνησαν μαζί μας ότι θα καταπολεμούν τρομοκράτες στη ζώνη του Ιντλίμπ και θα τους διαχωρίσουν από μη τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες που συνεργάζονται με τουρκικό στρατό. Είναι προφανές ότι αυτή η δέσμευση εφαρμόζεται αργά»

Ο Λαβρόφ με απλά λόγια προειδοποιεί την Τουρκία ότι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες υποστηρίζονται από τον Τουρκικό στρατό. Και θα συνεχιστούν μαζί οι απώλειες των τούρκων, όσο δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους στην περιοχή.

Το κύριο θέμα φυσικά είναι η συνεργασία της Τουρκίας με την Al Qaeda η οποία εκτός από τους Ρώσους έχει εξοργίσει και τους Αμερικανούς που επέβαλαν κυρώσεις κατά Τούρκων πολιτών. Ο λόγος; Η συνεργασία και χρηματοδότηση της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την Τουρκία στην δήλωση Λαβρόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.