ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Έκρηξη βόρεια της Ιντλίμπ – Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Συρία: Έκρηξη βόρεια της Ιντλίμπ – Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη στην βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους αντάρτες. Η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν το περιστατικό.

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με στόχο τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στον κόμβο Καφρίγια-Μααρράτ Μασρίν στον δρόμο Ιντλίμπ-Μπαμπ αλ-Χάουα στα βόρεια της πόλης Ιντλίμπ» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι τουρκικές δυνάμεις έφεραν γρήγορα ενισχύσεις στην περιοχή στο δρόμο που συνδέει τη συνοριακή πόλη Μπαμπ αλ Χάουα με την πόλη Ιντλίμπ, σύμφωνα με το North Press Agency.

Φωτογραφίες από το περιστατικό δείχνουν ένα κατεστραμμένο θωρακισμένο όχημα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν ανέφεραν την επίθεση που ανέλαβε η ταξιαρχία Ansar Abi Bakir al-Sadiq, μια συριακή πολιτοφυλακή που πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε και τραυματίστηκε εκτός από την καταστροφή στρατιωτικών οχημάτων.

Η έκρηξη έγινε την Παρασκευή λιγότερο από 24 ώρες αφότου ένα μέλος της ταξιαρχίας Ansar Abi Bakir al-Sadiq συνελήφθη στο Ιντλίμπ, κατηγορούμενο για τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οργάνωση αρνήθηκε αργότερα οποιαδήποτε σχέση με τον άνδρα που συνελήφθη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.