ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Κίεβο απειλεί με «ασύμμετα μέτρα» αν η Μόσχα «κλείσει» τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου

Το Κίεβο απειλεί με «ασύμμετα μέτρα» αν η Μόσχα «κλείσει» τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου

Η Ουκρανία μπορεί να λάβει «ασύμμετρα» μέτρα αν η Ρωσία πάψει να χρησιμοποιεί το δίκτυο διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Η Ρωσία δεν έχει ακόμη διακόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου προς την Ουκρανία» δήλωσε ο Κουλέμπα σε μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων μέσω Twitter.

«Στην περίπτωση που το Κρεμλίνο αποφασίσει να το κάνει και να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την φήμη του ως ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης, έχουμε μια σειρά ασύμμετρων μέτρων ως απάντηση» συμπλήρωσε.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί το ενεργειακό ζήτημα ως όπλο κατά της Ευρώπης, ενώ έχει αντιταχθεί στη λειτουργία του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος παρακάμπτει την Ουκρανία.

Απειλή για τη Ρωσία η στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την ένταξη του Κίεβου στο ΝΑΤΟ μετά από μια επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η επίσημη ένταξη (της Ουκρανίας) στο ΝΑΤΟ μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, αλλά η στρατιωτική ανάπτυξη της επικράτειας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», είπε ο Πούτιν. «Και αυτό αποτελεί μια πραγματικά απειλή για τη Ρωσία. Το γνωρίζουμε αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.