ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Γερμανοί θυμήθηκαν τον «παλιό καλό τους εαυτό»: Πατάνε κάτω με τις μπότες Έλληνα κρατούμενο -Πέθανε λίγες ώρες μετά

Δείτε βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του

Οι Γερμανοί θυμήθηκαν τον «παλιό καλό τους εαυτό»: Πατάνε κάτω με τις μπότες Έλληνα κρατούμενο -Πέθανε λίγες ώρες μετά

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο σοκ από την βίαιη σύλληψη του Γιώργου Ζαντιώτη, ο οποίος πέθανε σε γερμανικά κρατητήρια. Στο βίντεο βλέπουμε Γερμανούς αστυνομικούς να πατάνε με τις μπότες κάτω τον Έλληνα κρατούμενο και ήδη έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς λίγες ώρες αργότερα ο 25χρονος πέθανε.

Η επίσημη εκδοχή των αρχών του Βούπερταλ είναι πως ο 25χρονος Έλληνας έχασε τις αισθήσεις του, μέσα στο κελί όπου κρατούνταν την ώρα που γιατρός του έπαιρνε δείγμα αίματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Ωστόσο, στα social media γίνεται αναφορά για αστυνομική βία και το βίντεο από τη σύλληψή του θυμίζει πολύ τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ.

Μάλιστα, το σκληρό βίντεο από τη σύλληψη, το μοιράστηκε και ο Γερμανός δημοσιογράφος Sebastian Weiermann, στο οποίο φαίνονται οι αστυνομικοί να πιέζουν τον 25χρονο Έλληνα, Γιώργο Ζαντιώτη, στο έδαφος μπρούμυτα ενώ μια γυναίκα φωνάζει να σταματήσουν γιατί αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Νοεμβρίου, όταν η αστυνομία κλήθηκε έξω από ένα κλαμπ του Βούπερταλ ύστερα από τηλεφώνημα για καυγά ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μεγαλύτερη αδερφή του.

Παράλληλα, ξέσπασε σάλος στα social media με το hashtag #GiorgouZantioti, στο οποίο πολλοί χρήστες κατέκριναν τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να χειρίζεται η αστυνομία το περιστατικό και αναφέρουν ότι τον πίεζαν μπρούμυτα στο έδαφος ενώ είχε κάνει πρόσφατα εγχείρηση στο στομάχι αλλά και ότι τον πάτησαν στο κεφάλι.

Η εκδοχή της αστυνομίας

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο 25χρονος Έλληνας μετανάστης, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο του καυγά, επιτέθηκε ξαφνικά σε μια γυναίκα αστυνομικό και προσπάθησε να την τραβήξει στο έδαφος και πως τραυμάτισε δυο αστυνομικούς.

Ένας άλλος αστυνομικός προσπάθησε στη συνέχεια να τον εξουδετερώσει αλλά, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η αστυνομία του Βούπερταλ, με τη βοήθεια άλλων αστυνομικών τον ακινητοποίησαν. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται επίσης ότι ο 25χρονος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.