ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ. Ζαχάροβα προς Τ. Ψάκι για ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Να θυμόμαστε – ποιος oργάνωσε προκλήσεις με χημικά όπλα»

Μ. Ζαχάροβα προς Τ. Ψάκι για ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Να θυμόμαστε – ποιος oργάνωσε προκλήσεις με χημικά όπλα»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μαρία Ζαχάροβα απέναντι στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέν Ψάκι σχετικά με το δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε πρόσφατα ότι «τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αποφασίζουν ποιος είναι μέλος του ΝΑΤΟ και όχι η Ρωσία. Και έτσι ήταν πάντα η διαδικασία και έτσι θα προχωρήσει. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε από πού προέρχεται η πρόκληση αυτή τη στιγμή. Όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε από την Ουκρανία».

Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, η M. Ζαχάροβα ανέφερε: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιος έριξε ατομικές βόμβες στον άμαχο πληθυσμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που σκότωσε ανθρώπους σε επιθέσεις ναπάλμ στο Βιετνάμ, που βομβάρδισε τους πολίτες του Βελιγραδίου με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, που κατέθεσε ψευδείς μαρτυρίες κατά της Βαγδάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρουσιάζοντας κατασκευασμένα αποδεικτικά στοιχεία».

«Εκτέλεσε τον Ιρακινό Πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν με απαγχονισμό και απόλαυσε τη φρικτή δολοφονία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος πραγματοποίησε δεκάδες επαναστάσεις , ο οποίος επινόησε τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που έκτοτε έχουν διεισδύσει σε όλο τον κόσμο» τόνισε η M. Ζαχάροβα.

Συνέχισε την δήλωση της με αναφορές σε παρεμβάσεις και πιέσεις των ΗΠΑ σε διάφορα μέρη του πλανήτη και στο πώς αυτές επηρέασαν την διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια. «Οργάνωσε προκλήσεις με χημικά όπλα στη Συρία και το χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να βομβαρδίσει τη χώρα, που αναδιαμόρφωσε το πολιτικό τοπίο των ευρωπαϊκών δημοκρατιών μέσω πιέσεων και παρεμβάσεων, που πρόδωσε τους συμμάχους του στο Αφγανιστάν, που θεωρούσαν τη Λατινική Αμερική ως την «αυλή» της και διεξήγαγε ανθρωπιστικά πειράματα εκεί για δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά.

Στον επίλογο της δήλωσης της ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τη διεθνή συνθήκη και αποχώρησαν μονομερώς από πολλές συμφωνίες για τη στρατηγική σταθερότητα και ασφάλεια και «έχουν καταφύγει σε παράνομες κυρώσεις, εκβιασμούς και απειλές για να επιτύχουν το δικό τους οικονομικό και γεωπολιτικό όφελος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι σημαντικό να τα θυμάστε αυτά και να μην τα ξεχνάτε, Τζεν» κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.