ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κλίμα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων καλλιεργούν οι Ουκρανοί – Αγωνία για τους πυρηνικούς συναγερμούς ΗΠΑ-Ρωσίας

Ο πλανήτης διανύει περίοδο κρίσης όπως στην Κούβα το 1962

Κλίμα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων καλλιεργούν οι Ουκρανοί – Αγωνία για τους πυρηνικούς συναγερμούς ΗΠΑ-Ρωσίας

Κλίμα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων καλλιεργούν μεθοδικά (και προφανώς με έξωθεν παροτρύνσεις) οι Ουκρανοί καθώς η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί στην Λευκορωσία εκεί όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει «άμεση» εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Την ανακοίνωση την έκανε η ουκρανική προεδρία και «δυναμίτισε» το κλίμα πριν καν αρχίσουν οι συνομιλίες.

Είναι σαφές ότι η Δύση δεν θέλει να υπάρξει άμεση λύση της ουκρανικής κρίσης καθώς αυτό θα ήταν επί της ουσίας στρατηγική νίκη του Β.Πούτιν.

Της ομάδας αντιπροσώπων ηγείται ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Αυτός συνοδεύεται κυρίως από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας. «Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της. «Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

Από την αρχή επομένως το Κίεβο έρχεται με «αέρα» να μην διαπραγματευτεί σε αυτά που ζητά η ρωσική πλευρά.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα

«Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Πάντως οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε έδαφος της Λευκορωσίας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ. H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Υπάρχει παγκόσμια αγωνία για τους πυρηνικούς «συναγερμούς» ΗΠΑ και Ρωσίας όπου και οι δύο υπερδυνάμεις στοχοποιούν πλέον η μία την άλλη.

Υπάρχουν φήμες από την ρωσική πλευρά πως δεν αποκλείεται ακόμα και χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Πολωνίας λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων.

H κρίση που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή έχει πολλές ομοιότητες με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι κατά την κρίση της Κούβας οι ΗΠΑ είχαν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού DEFCON 2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.