Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισπανία, με αντικείμενο τον βράχο του Γιβραλτάρ, που ανήκει στη Βρετανία από το 1713.

Σε απάντηση της κίνησης των Ισπανών να επιβάλουν «τσουχτερά διόδια» στα σύνορα με το Γιβραλτάρ (50 ευρώ) η Βρετανία στέλνει στο Γιβραλτάρ την ερχόμενη Δευτέρα και για τέσσερις μήνες έναν μικρό μικρό ολεμικό στόλο, ενώ προγραμματίζονται και άλλες αποστολές πλοίων.

Να σημειωθεί ότι η μάχη για την κυριαρχία του Γιβραλτάρ -για την οποία η Βρετανία έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να κάνει συμβιβασμούς- ξεκίνησε και πάλι τον περασμένο μήνα όταν πλοία με εντολή από τις αρχές του Γιβραλτάρ έριξαν συμπαγείς ογκόλιθους από σκυρόδεμα μέσα στη θάλασσα για να δημιουργήσουν έναν ύφαλο για τα ψάρια στην είσοδο της Μεσογείου.

Αμέσως η Ισπανία έσπευσε να παρατηρήσει ότι ο ύφαλος θα μπλοκάρει τα αλιευτικά της σκάφη και ανταπέδωσε το «χτύπημα» με σκληρότερους και πιο επισταμένους συνοριακούς ελέγχους, προκαλώντας καθυστερήσεις ως και έξι ωρών μέσα σε συνθήκες αυξημένων θερμοκρασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr