Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που χτύπησαν στην Βαρκελώνη και στην Καμπρίλς σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Espaniol .

Τρία χτυπήματα σε πολυσύχναστες περιοχές της Βαρκελώνης ήθελαν να κάνουν οι τζιχαντιστές και συγκεκριμένα στόχος τους εκτός από της Λας Ράμπλας ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ναός της Σαγράδα Φαμίλια και πιθανότατα ένα λιμάνι.

Το ναό αυτό επισκέφτηκαν μόνο το 2016 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ τον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας περπατούν καθημερινά περί τους 300.000 ανθρώπους.

Έτσι εξηγείται γιατί ο τρομοκρατικός πυρήνας είχε νοικιάσει τρία βαν.

Αστυνομικές πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως οι βόμβες που σχεδίαζαν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του.

Τα σχέδιά τους όμως άλλαξαν μετά την έκρηξη στο σπίτι στην πόλη Αλκανάρ. Εκεί βρέθηκαν περισσότερες από 20 φιάλες με βουτάνιο καθώς και η ουσία acetone peroxide (TATP) που έχει το παρατσούκλιο «μητέρα του σατανά» για τον μεγάλο αριθμό των εκούσιων εκρήξεων που προκαλεί.

Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φοβήθηκαν ότι η έρευνα της αστυνομίας για την έκρηξη στην Αλκανάρ θα οδηγούσε σύντομα τις αρχές στα ίχνη τους. Έτσι αποφάσισαν να αυτοσχεδιάσουν και να επιτεθούν με το λευκό βαν με στόχο να παρασύρουν κάτω από τις ρόδες του τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανυποψίαστων θυμάτων.

Το ίδιο «αυθόρμητη» ήταν και η επίθεση στην Καμπρίλς, την πόλη που έφτασαν μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Πως θα το έκαναν

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο πυρήνας των 12 τζιχαντιστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στα ερείπια του σπιτιού στο Αλκανάρ. Εκεί, σκοτώθηκε ένας από τους τρομοκράτες και δεν αποκλείεται στα συντρίμμια να υπάρχει και το πτώμα ενός δεύτερου.

Περισσότερα από 20 βαρέλια με βουτάνιο αλλά και με το εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία TATP (Acetone peroxide), η οποία ονομάζεται και «Μητέρα του Σατανά», εντοπίστηκαν από τις Αρχές Είναι το κύριο εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016.

Έχει ονομαστεί «Μητέρα του Σατανά» εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκρήξεων που προκαλεί «κατά λάθος».

.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!