ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 18 άνθρωποι νεκροί σε μια μέρα – 10 άμαχοι

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 18 άνθρωποι νεκροί σε μια μέρα – 10 άμαχοι

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ τους και δέκα άμαχοι -γυναίκες και παιδιά- σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις σήμερα, Πέμπτη, στο νότιο και ανατολικό Αφγανιστάν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων μέσα σε μια μέρα ύστερα από τις πολύνεκρες επιθέσεις κατά την γιορτή του Έιντ τον περασμένο μήνα.

Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο.

Τα θύματα επέβαιναν σε αυτοκίνητα και βρίσκονταν καθ΄οδόν προς τη συνοικία Μούσα Κάλα στην επαρχία Χελμάντ για να παρευρεθούν σε έναν γάμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φαρίντ Άχμαντ.

Στην περιοχή Μπάντπαχ της ανατολικής επαρχίας Λαγκμάν σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, δήλωσε ο Σαρχάντι Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Κατά την τρίτη επίθεση, καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Κανταχάρ σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας τέσσερις, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα περιστατικά βίας αυξάνονται ανά τη χώρα, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το 2014, και την παράδοση του ελέγχου στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που αριθμούν 350.000 στρατιώτες.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.