Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μοχάμεντ Μόρσι στη διάρκεια της πτήσης του από την Καμπότζη προς την Ιαπωνία. Αυτή ήταν η τρίτη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες σε διάστημα περίπου 24 ωρών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντς που συνοδεύει τον Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία να αποκλιμακωθεί η βία στη Γάζα και συνεχάρη τον Μόρσι για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο Ρόουντς.

«Η Αίγυπτος παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή», επεσήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο Μόρσι είναι ειλικρινής στην προσπάθειά του να αποκατασταθεί η ηρεμία.

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε από εδώ είναι να γίνει μια διπλωματική προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ηρεμία», κατέληξε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr