ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΓΣ του ΟΗΕ για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ (βίντεο)

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΓΣ του ΟΗΕ για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ (βίντεο)

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπου αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο απόφασης το οποίο θα καταδικάζει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από την Ουάσινγκτον ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των κρατών μελών που θα το υπερψηφίσουν.

Στο επίκεντρο της ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία των Παλαιστινίων, βρίσκεται ένα κείμενο όπου επισημαίνεται ότι μια μονομερής απόφαση που αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ “δεν έχει νομική ισχύ” κι ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τελική ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συμμετέχουν 193 κράτη-μέλη. Πάντως, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ, είναι ειλημμένη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ασκήσει βέτο στο αίτημα, το ζήτημα της Ιερουσαλήμ να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

https://twitter.com/RT_com/status/943875823546793985

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.