ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

“Σκοτεινή” ακόμα η δολοφονία του Μπιν – Λάντεν

“Σκοτεινή” ακόμα η δολοφονία του Μπιν – Λάντεν

Στοιχεία για την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το Associated Press ζήτησε από τις αρχές υλικό βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της πληροφόρησης.

Στη δημοσιότητα δε δόθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά κυρίως email μεταξύ αμερικανών στρατιωτικών γύρω από την επιχείρηση με «μαυρισμένες» τις αναφορές που άπτονται διαβαθμισμένων στοιχείων.

Τα μηνύματα περιγράφουν την παράδοση του σορού του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο πλοίο Vinson του αμερικανικού Ναυτικού. «Η FedEX παρέδωσε το πακέτο» απαντά ο υποναύαρχος Σάμιουελ Πέρεζ στον διοικητή του Πέμπτου Στόλου, που είχε ρωτήσει «εάν υπάρχουν νέα για το πακέτο».

Τα email περιγράφουν τη διαχείριση της σορού από το αμερικανικό ναυτικό και την «ταφή» της στη θάλασσα.

Στα μηνύματα περιγράφεται το μουσουλμανικό τυπικό, που ακολουθήθηκε στη διαδικασία, με τελετουργική πλύση της σορού και ανάγνωση προσευχών στα αραβικά. Όπως προκύπτει από τα mail, ελάχιστοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί στο Vinson ήταν ενήμεροι για τα τεκταινόμενα.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει φωτογραφίες ή βίντεο από την επιδρομή στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Την ευθύνη για την ίδια την επιχείρηση την είχε η CIA, η οποία έχει ειδική άδεια να μην δημοσιοποιήσει πληροφορίες.

Πολύς κόσμος είναι δύσπιστος ως προς τον θάνατο του Μπιν Λάντεν. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν, και ότι το “φάντασμά” του χρησίμευε για να μπορέσει να επιβληθεί το παγκόσμιο δίχτυ ασφαλείας, που αλλιώς οι πολίτες δεν θα δέχονταν με τίποτα.

Ζούμε σε πονηρούς καιρούς όπου η εικόνα εύκολα “διαβρώνεται” και τα γεγονότα εύκολα παραποιούνται. Το μόνο που φοβούνται είναι ο “ψαγμένος” πολίτης, για αυτό τον λόγο τον αποβλακώνουν παγκοσμίως με τις ίδιες ελεεινές “σκουπιδοεκπομπές”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.