ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συναγερμός σε πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε σήραγγα – «Καλυφθείτε και μην αγγίζετε τίποτα» (upd)

Συναγερμός σε πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε σήραγγα – «Καλυφθείτε και μην αγγίζετε τίποτα» (upd)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο των ΗΠΑ στο Χάνφορντ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σto πυρηνικό εργοστάσιο στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, έλαβαν εντολή να σπεύσουν στα καταφύγια μετά την κατάρρευση μιας στοάς γεμάτης με μολυσμένα υλικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η προειδοποίηση μεταδόθηκε με τη μορφή μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το μήνυμα αναφέρει:

«Προειδοποίηση: Υπάρχει εντολή για να «καλυφθείτε αμέσως». Σπεύσατε στο πλησιέστερο σημείο κάλυψης. Αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε μέχρι την επόμενη ενημέρωση. Περιμένετε περισσότερες οδηγίες».

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Χάνφορντ Σάιτ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σιάτλ, έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν και αυτοί που εργάζονταν μέσα σε πιο απομακρυσμένα κτίρια ειδοποιήθηκαν από τους προϊσταμένους τους νωρίς το πρωί να βεβαιωθούν ότι «ο εξαερισμός είναι κλειστός» και να «μην φάνε ούτε να πιούν».

Το προσωπικό ενημερώθηκε για το περιστατικό στο Hanford της Ουάσινγκτον μέσω SMS, σύμφωνα με αναφορές. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο συναγερμός σήμανε όταν παρατηρήθηκε ατμός από τη σήραγγα PUREX 2 κατά τη διάρκεια εργασιών στη σήραγγα.

Το Hanford είναι ένα συγκρότημα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που λειτουργεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στον ποταμό Κολούμπια στην Ουάσινγκτον.

Το πλουτώνιο που κατασκευάστηκε στην περιοχή χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη πυρηνική βόμβα, που δοκιμάστηκε στη θέση Trinity, και στο Fat Man, τη βόμβα που έπεσε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.