ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνελήφθη ο δράστης των τρομοδεμάτων – Τραμπ: «Τον συλλάβαμε»

Συνελήφθη ο δράστης των τρομοδεμάτων – Τραμπ: «Τον συλλάβαμε»

Ο άνδρας που συνελήφθη στη Φλόριντα σε σχέση με την υπόθεση των 12 δεμάτων που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και εστάλησαν σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος, δήλωσε αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters.

Ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ ο ύποπτος που συνελήφθη από το FBI για την υπόθεση με τα τρομοδέματα είναι ο Cesar Sayoc Jr. Πρόκειται για κάτοικο της Φλόριντα και είναι 56 ετών.

Ο ύποπτος ονομάζεται Σέζαρ Σέιοκ, ηλικίας 56 ετών, bodybuilder και με ποινικό παρελθόν, χωρίς όμως να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. Ενώ μένει στη Φλόριντα, έχει συνδέσμους με τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχει συλληφθεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και μία επειδή απείλησε να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από το DNA και καταγραφές τηλεφωνημάτων και θεωρήθηκε ύποπτος από προηγούμενες τρομο-απειλές σε δικαστικούς.

Το CNN μετέδωσε επίσης, ότι η αστυνομία στη Νέα Υόρκη διεξάγει έρευνα σε ένα ξεχωριστό πακέτο που εντοπίστηκε σε εγκατάσταση των ταχυδρομείων.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρώσει άμεσα τις αναφορές αυτές, ενώ το FBI επιβεβαίωσε ότι ένα ύποπτο πακέτο με αποδέκτη τον Γερουσιαστή Μπούκερ, εντοπίστηκε επιτυχώς στην Φλόριντα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο Twitter ότι ερευνά ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε στο κεντρικό Μανχάταν.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν και ένα λευκό βαν που βρέθηκε στο σημείο της σύλληψης. Φωτογραφίες από το βαν το δείχνουν γεμάτο αυτοκόλλητα υποστήριξης στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ και εναντίον της Χίλαρι Κλίντον. Μάλιστα, σε ένα από τα αυτοκόλλητα εμφανίζεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με στόχο στο κεφάλι.

Τραμπ: Συλλάβαμε τον δράστη

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος οι Αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

“Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας”, τόνισε ο Τραμπ.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. “Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι”, υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε ότι η ειδησεογραφική μετάδοση των ειδήσεων για τα ύποπτα πακέτα που είχαν στόχους υψηλόβαθμους πολιτικούς των Δημοκρατικών, αλλά και επικριτές του προέδρου, έχει μειώσει την προεκλογική δυναμική των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι τα πηγαίνουν τόσο καλά στην πρόωρη εκλογική διαδικασία, αλλά και στις δημοσκοπήσεις και τώρα αυτά τα γεγονότα για τις “Βόμβες” συμβαίνουν και η δυναμική μειώνεται -ειδήσεις που δεν αναφέρονται στην πολιτική. Είναι πολύ ατυχές αυτό που συμβαίνει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Συνολικά 13 πακέτα με παραλήπτες Δημοκρατικούς

Τρία νέα πακέτα με παραλήπτες τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές, Κόρι Μπούκερ και Καμάλα Χάρις, καθώς και τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, εντοπίστηκαν και ερευνήθηκαν από τις ομοσπονδιακές αρχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 13.

«Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε εκτός σπιτιού αυτή τη στιγμή και οι γείτονές μας λαμβάνουν την αλληλογραφία. Ανησυχούμε πολύ για αυτούς. Δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται ξεκάθαρα για εσωτερική τρομοκρατία. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτό», είπε στο CNN ο Κλάπερ, παραλήπτης του δωδέκατου πακέτου, προσθέτοντας ότι όλα τα δέματα έχουν αποσταλεί σε επικριτές του Τραμπ, όπως το CNN, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρόκειται να κάνει τους επικριτές του προέδρου να σιωπήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.