Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Αεροσκάφος Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στη θάλασσα

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Αεροσκάφος Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στη θάλασσα

Αεροσκάφος Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του

Το αεροσκάφος ήταν της Ινδονησιακής εταιρείας πτήσεων χαμηλού κόστους Lion Air. Η συντριβή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, που επικαλέστηκε τον Γιουσούφ Λατίφ, Ινδονήσιο αξιωματικό της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. Το αεροπλάνο ήταν εν πτήσει από την ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα στην πόλη Pangkal Pinang της Σουμάτρα.

Η Lion Air επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα επίσημη δήλωση. Η απώλεια επικοινωνίας με το αεροσκάφος συνέβη μόλις 13 λεπτά από την απογείωσή του.

Η πτήση JT610 γινόταν με Boeing-737 Max 8 και αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε ότι στην πτήση βρίσκονταν 188 άτομα.



Υπήρξαν μάρτυρες της συντριβής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Οι διασώστες λένε ότι οι ναυτικοί πάνω σε ένα ρυμουλκό είδαν το αεροπλάνο να πέφτει. “Στις 7:15 π.μ. το ρυμουλκό ανέφερε ότι είχε πλησιάσει την περιοχή και το πλήρωμα είδε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου”, δήλωσε στέλεχως των συνεργείων έρευνας και διάσωσης, στην τοπική εφημερίδα Jakarta Post.

Βάρκες και πλοία έσπευσαν σε βοήθεια, στην αναζήτηση πιθανών επιζόντων και οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια και αντικείμενα που βρέθηκαν στη θάλασσα, δημοσιεύτηκαν στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.



https://twitter.com/sadharan_indian/status/1056745888972857344


Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του είχαν μαζί περίπου 11.000 ώρες πτήσης όπως είπε εκπρόσωπος της Lion Air στο Reuters.

Τα στοιχεία από το Flightradar24 δείχνουν ότι το αεροσκάφος ανέβηκε στα 5.000 πόδια πριν να αρχίσει να χάνει ύψος το οποίο αρχικά ανέκτησε πριν τελικά να καταλήξει στη θάλασσα. Το τελευταίο του στίγμα ήταν στα 3.650 πόδια με ταχύτητα 345 κόμβων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Μετακινήσεων της Ινδονησίας το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε παραληφθεί από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο.

Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta που βρίσκεται στα περίχωρα της Τζακάρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία, πάντως, είχε ιστορικό ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια. Το 2017 ένα από τα Boeing της συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Wing Air χωρίς τότε κανείς να τραυματιστεί. Τον Μάιο του 2016 δύο αεροσκάφη της Lion Air συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο ενώ ένα μήνα νωρίτερα άλλο αεροσκάφος είχε χτυπήσει σε αεροπλάνο της TransNusa. το 2013 ένας νεαρός πιλότος «έχασε» τον διάδρομο προσγείωσης και έπεσε σε θάλασσα στο Μπαλί προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών επιβατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.