ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστική αποστολή Tu-160 της ρωσικής Αεροπορίας – Προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα

Συναγερμός στις ΗΠΑ:  Αιφνιδιαστική αποστολή  Tu-160 της ρωσικής Αεροπορίας – Προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποστολή στη Βενεζουέλα δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 Blackjack τα οποία πέταξαν σήμερα από τη Ρωσία προκαλώντας γενικό συναγερμό στα αεροσκάφη αναχαίτισης του ΝΑΤΟ.

Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ δεν είναι μόνο το γεγονός της προσγείωσης των αεροσκαφών στη Βενεζουέλα όσο ότι είναι η έβδομη πτήση των Tu-160 τους τελευταίους τρεις μήνες σε σημείο που προκαλεί ανησυχία.

Ο Mark Schneider πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου αναφέρει σχετικά: «Υπήρξαν 6 πτήσεις μακριά από τη Ρωσία και σε προκλητικό πλαίσιο που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, κάτι που είναι πολύ» για να συμπληρώσει:

«Ανακοίνωσαν επίσης πτήσεις Tu-160 πάνω από το Βόρειο Πόλο κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο και ήταν φανερό ότι αυτό μας ανησύχησε».

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό συνέβη κοντά στη Νορβηγία στα τέλη Οκτωβρίου όταν ρωσικά Tu-160 αναγνωρίστηκαν από βρετανικά και νορβηγικά μαχητικά καθώς πετούσαν πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς.

Επιπρόσθετα οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατηγικά γυμνάσια με πτήσεις τόσο Tu-160 όσο και Tu-95 ενώ η πρόσφατη Ocean Shield που πραγματοποιήθηκε στη Μεσόγειο περιελάμβανε επίσης πτήσεις Tu-160.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας δήλωσε πως η αποστολή των ρωσικών βομβαρδιστικών στη χώρα έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων για την «συλλογική άμυνα της χώρας.»

https://twitter.com/Liveuamap/status/1072194288862281736

Στην πτήση τους προς τη Βενεζουέλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά αναγνωρίστηκαν τόσο από νορβηγικά F-16 όσο και από βρετανικά Typhoon τα οποία για πρώτη φορά ήταν εξοπλισμένα με το νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς Meteor.

Τα Tu-160 δεν ό0μως τα μόνα ρωσικά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα. Μαζί τους πέταξαν ένα IL62 μεταφέροντας προσωπικό και ένα μεταφορικό An-124 Ruslan μεταφέροντας ανταλλακτικά.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν μια διαδρομή 10.000 χλμ. πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς, τη νορβηγική θάλασσα τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Καραϊβική για να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ του Καράκας.

Να σημειωθεί πως η πτήση των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών ήρθε ενώ ο Μαδούρο κατήγγειλε σχέδιο των ΗΠΑ για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του με πραξικόπημα.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1072030656492920833

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.