ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 στις ακτές των ΗΠΑ μαζί με μαχητικά Su-30 – Δείτε φωτό, βίντεο

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 στις ακτές των ΗΠΑ μαζί με μαχητικά Su-30 – Δείτε φωτό, βίντεο

Για πρώτη φορά ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πέταξαν μαζί με μαχητικά της Βενεζουέλας Su-30 και F-16 έφτασαν στις ακτές των ΗΠΑ σε προσομοίωση στρατηγικού πλήγματος.

Eπί δέκα ώρες τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πετούσαν οπλισμένα με πυρηνικούς πυραύλους.

Η Ρωσία αποφασίζει να απαντήσει δυναμικά στον στρατιωτικό “εναγκαλισμό” που επιχειρούν οι ΗΠΑ στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη INF και προετοιμάζεται για μια μακροχρόνια στρατιωτική παρουσία στην Κεντρική Αμερική.

Η Ρωσία ανέπτυξε στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, τα “Νikolay Kuznetsov” και “Vasiliy Reshetnikov” προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Maiquetia στο Caracas μαζί με An-124 και IL-62.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ηγεσία της Ρωσίας αποφάσισε να αναπτύξει ρωσικά μαχητικά μαζί με βομβαρδιστικά σε ένα από τα νησιά της Βενεζουέλας στην Καραϊβική όπου υπάρχει ναυτική βάση και στρατιωτικό αεροδρόμιο..

Το νησί είναι το “Orchila” 200 χλμ βορειο-ανατολικά του Καράκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νησάκι αυτό το είχαν επιθεωρήσει εκπρόσωποι των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων 10 χρόνια πριν.

Ακόμη και ο ​ Hugo Chavez είχε προσφέρει το νησί αυτό στη Ρωσία ώστε να δημιουργήσει βάση.

Το νησί αυτό θα είναι η πρώτη βάση της Ρωσίας μόλις οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την Συνθήκη INF.

Η αποστολή αυτή έγινε λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στη Μόσχα.

«Η κυβέρνηση της Ρωσίας έστειλε βομβαρδιστικά να διασχίσουν τον μισό κόσμο για να πάνε στη Βενεζουέλα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, εμφανώς ενοχλημένος ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Οι λαοί της Ρωσίας και της Βενεζουέλας θα έπρεπε να δουν την πραγματικότητα: Δύο διεφθαρμένες κυβερνήσεις σπαταλούν δημόσιο χρήμα και καταπνίγουν την ελευθερία ενώ οι λαοί τους υποφέρουν».

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε το σχόλιο του Πομπέο ως «ακατάλληλο» και «καθόλου διπλωματικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Όσον αφορά στην ιδέα πως σπαταλάμε χρήματα, δεν συμφωνούμε. Δεν είναι στα αλήθεια πρέπον για μια χώρα, ο μισός αμυντικός προϋπολογισμός της οποίας θα μπορούσε να θρέψει όλη την Αφρική, να κάνει τέτοιες δηλώσεις».

Δείτε εικόνες και βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.