ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ επλήγησαν από ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Δαμασκό (βίντεο-φωτο)

Ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ επλήγησαν από ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Δαμασκό (βίντεο-φωτο)

Ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ επλήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Newsweek από ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Δαμασκό.

Όπως ανέφερε στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης πηγή του Πενταγώνου με πρόσβαση σε πληροφορίες από ανώτερους Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, που είχαν γνώση της επίθεσης, το χτύπημα έγινε λίγα λεπτά αφότου τα στελέχη της Χεζμπολάχ είχαν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό το Ιράν.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν επίσης και ιρανικές αποθήκες πυρομαχικών, όπου υπήρχαν και τηλεκατευθυνόμενα βλήματα, από τα καλύτερα που διαθέτει ο ιρανικός στρατός και η Χεζμπολάχ.

Οι δυνάμεις του Άσαντ επιβεβαίωσαν μέσω κρατικών μέσων της Συρίας ότι κατά την επίθεση επλήγη αποθήκη πυρομαχικών κι ότι τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Η αεράμυνά μας αντιμετώπισε εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη από λιβανέζικα εδάφη και κατέρριψαν τα περισσότερα προτού φθάσουν στους στόχους τους», ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι έγιναν αεροπορικές επιδρομές, επιμένοντας ότι η απάντηση του Ισραήλ είχε αμυντικό χαρακτήρα. «Ενεργοποιήθηκε σύστημα αεράμυνας κατά αντιαεροπορικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από τη Συρία», είπε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το Associated Press.

Aλλά ο Αμερικανός αξιωματούχους που μίλησε στο Newsweek είπε ότι την επίθεση ξεκίνησε το Ισραήλ.


Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις κατά στόχων δυνάμεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία, αν και σπάνια το παραδέχεται, όπως τον περασμένο Μάιο, όταν είπε ότι είχε χτυπήσει σχεδόν όλες τις ιρανικές στρατιωτικές υποδομές στη Συρία στη μεγαλύτερη επίθεση που είχε εξαπολύσει από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου πριν από επτά χρόνια.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα επίθεση έρχεται μόλις έξι μέρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση 2.000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις από δυτικούς συμμάχους των ΗΠΑ, από ανώτερους Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους και εξώθησε τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις να ανακοινώσει την παραίτησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.