Σοκ για Τουρκία και ΗΠΑ: Η Αίγυπτος αποκτάει ρωσικά Su-35 μέχρι το 2021! – Αλλάζει δραματικά το ισοζύγιο ισχύος

Σοκ για Τουρκία και ΗΠΑ: Η Αίγυπτος αποκτάει ρωσικά Su-35 μέχρι το 2021! – Αλλάζει δραματικά το ισοζύγιο ισχύος

Η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν σύμβαση ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια δεκάδων μαχητικών Su-35 πολλαπλών ρόλων, τα οποία θα αυξήσουν κατακόρυφα την ισχύ της αιγυπτιακής Αεροπορίας.

Η Αίγυπτος δρα σαν περιφερειακή δύναμη και εξετάζοντας μόνο τα δικά της εθνικά συμφέροντα αγοράζει από όλους ότι της λείπει για να τα εξυπηρετήσει.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος ήδη διαθέτει γαλλικά Dassault Rafale​ και αμερικανικά F-16.

Διαθέτει επίσης ρωσικά επιθετικάμ ελικόπτερα Kamov Ka-50 όπως και αμερικανικά AH-64 Apache.

Στις ναυτικές της δυνάμεις διαθέτει φρεγάτες FREMM και ελικοπτεροφόρο Μistral, όπως γίνεται αντιληπτό η Αίγυπτος δημιουργεί επαρκή ισχύ για να προστατέψει τα κοιτάσματά της από… οποιονδήποτε.

Το γεγονός το επιβεβαίωσαν στη ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα “Kommersant” δύο κορυφαίοι επιχειρησιακοί διευθυντές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η σχετική συμφωνία που αφορά στην προσφορά 24 [σύμφωνα με κάποιες πηγές] μαχητικών αεροσκαφών Su-35 που θα κατασκευαστούν στο Komsomolsk-on-Amur Aviation Plant, τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να προβλέπονται για την περίοδο 2020-2021.

Μία από τις πηγές τόνισε, ότι οι δυνατότητες της γραμμής παραγωγής, επιτρέπουν στην εταιρεία να παράγει 20 επιπλέον αεροσκάφη του τύπου την περίοδο 2019-2020 για την κάλυψη των αναγκών της ρωσικής Αεροπορίας.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Η δραστηριότητα αυτή συνδέεται άμεσα με πρόεδρο αλ Σίσι, ο οποίος ήρθε στην εξουσία στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος το 2013 και γρήγορα συνειδητοποίησε την πραγματική ανάγκη του στρατού για μαζική ανανέωση του υλικού που χρησιμοποιεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν τη συμφωνία με την Αίγυπτο είχαν γίνει γνωστές δύο συμβάσεις για τα Su-35: τον Νοέμβριο του 2015, υπογράφηκε συμφωνία με την Κίνα για την προμήθεια 24 μαχητικών αεροσκαφών Su-35 (ένα συμβόλαιο αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2018), και το 2018, η συμφωνία πώλησης 11 Su-35 με την Ινδονησία. Η σύμβαση εκτιμάται σε 1,1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων περίπου το ήμισυ θα καταβληθεί με παροχή “μη στρατιωτικών” προϊόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.